Peter L. Larsen gir svar

Sterke påstander på Seilas´ leserforum

I et annonymt innlegg på Seilas´ leserforum antyder en leser alvorlig misinformasjon til delegatene ved siste seilting.

Publisert Sist oppdatert

- Ved forrige Seilting ble det fremmet en rekke saker i fra Seilforeninger og andre involverte. Samtlige saker ble stemt ned av NSF. I tolvte time inngikk NSF noen kompromisser i saker hvor de skjønte at de ville gå på det ene prestisjenederlaget etter det andre, skriver vedkommende.

Og han fortsetter: - I tillegg har jeg null tillitt til flertallet i det sittende styret og til Generalsekretæren / administrasjonen. De holdt samtlige tingdelegater for narr. En tingdelegat spurte et direkte spørsmål til NSF om det fantes flere økonomiske krav mot seilforbundet. Det være seg berettigede eller ikke berettigede. Avgått President svarte nei, og resten av det sittende styret og administrasjon stilltiende samtykket. De visste alle at det fantes en kontrakt i skuffen på NSF kontoret hvor NSF hadde forpliktet seg til å betale mange, mange hundre tusen kroner.

Protokoll fra Seiltingei 2009

Det leseren referer til står beskrevet i protokollen fra Seiltinget i 2009, således;

Delegat 47, Jon Anders Quamme: Er styret eller administrasjonen kjent med om det foreligger krav mot NSF, omstridt eller rettmessige, som ikke fremkommer avmregnskapene?

Delegat 1, President Stig Hvide Smith: Nei

Presidenten presiserte etter pausen at der i en virksomhet som denne (NSFs) til enhver tid vil være forhold som diskuteres i forhold til utøvere og andre, men at dette ikke anses å a vesentlig betydning ved vurdering av forbundets stilling i forhold til regnskapene.

Nåværende NSF president Peter L Larsen viser til den presiseringen som ble gitt av tidligere president under tingbehandlingen og sier til Seilas at det var en sak der en utøver hadde fremmet et krav mot forbundet. NSFs advokat hadde i forkant av seiltinget uttalt at utøverens krav var urettmessig og at saken ikke var av en slik karakter at den burde presenteres på tinget. NSF har senere inngått en avtale med utøveren som gikk ut på at man skulle rette blikket fremover. Denne avtalen innebærer utbetalinger knyttet til fremtidige oppgaver som utføres for NSF.

Forbundspresidenten ønsker å opptre åpent og ryddig i denne saken, men at det også er personlige hensyn å ta i forhold til den aktuelle utøveren. Peter L. Larsen understreker at artikkelen i Seilas der denne saken ble reist, nettopp har til hensikt å signalisere en åpen og inviterende tone fra Norges Seilforbund.