Rune Åsberg med problemer
Rune Åsberg med problemer

Rune Åsberg med problemer

Den norske seileren i Route du Rhum har brukt mesteparten av den første natten på skåla under dekk.

Publisert Sist oppdatert

Rune Åsberg er den første nordmannen som har deltatt i den prestisjefulle regattaen over Atlanterhavet. I går gikk starten, og så langt har ikke Åsberg vært helt i form.

– Rune har tolket seilingsbestemmelsene slik at de måtte holde en separasjonssone om babord. Nå kan det vise seg at det også var lov å holde denne sonen om styrbord og gå helt nær land. Rune er dessverre ikke helt i form og har problemer med magen. Han har derfor ikke fått kjørt maks i natt men sittet mesteparten av natten på "skåla" nede. Synd men det er langt igjen og det er mange muligheter igjen, skriver Erik Kristiansen på «Solos» facebookside.

Radikal kurs

Rune Åsberg har falt på resultatlisten i løpet av natten. Han ligger nå på 36. plass av 44 startene. Han holder en fart på 9,5 knop og ligger 29,9 nm bak Bernard Stamm som leder.

Åsberg har valgt en helt annen kurs en sine konkurrenter. Han seiler nesten rett vest, mens has konkurrenter har brukket sydover. – – Det ser litt riski ut, men det er slik at de møter ett stille hull i front som de enten må over eller under. Det ser ut til at Rune har valgt å gå over , skriver Erik Kristiansen på «Solos» facebookside.

Den finske båten, Tieto Passion ligger på en 40.plass.

Du kan følge regattaen her.