Skjebneuke for Xpo Group

Denne uken er avgjørende for om Xpo Group havner i Skifteretten eller får på plass en akkordløsning.

Publisert Sist oppdatert

Xpo Group har blant annet stått bak den populære bedriftsregattaen DN Cup gjennom flere år. Det har ikke vært en lønnsom satsing.

Offisielle regnskapstall viser et underskudd på over seks millioner kroner i 2007, og ca fire millioner i minus på driften i 2008. Selskapet omsatte dette året for 24 millioner kroner. Foreløpig ligger ikke fjorårets regnskaper tilgjengelig.

Regnskapene har revisoranmerkninger for alle årene. Allerede i 2006 påpekte revisor behov for kapitaltilførsel for videre drift. Det ble også påpekt ulovlig lån til aksjonær og manglende innbetaling av skattetrekk.

I 2007 og 2008 gjentok revisor anmerkningene om usikkerheten rundt videre drift. Balansen viser en negativ egenkapital som i 2008 var vokst til hele 10,5 millioner kroner.

DN Cup gjennomføres med X-41-båter, som Xpo Group leier inn fra båteiere. Seilas er kjent med at båteierne i år ikke har fått fullt leieoppgjør.

Frontfiguren i Xpo Group Rune Nilsson forteller til Seilas at man nå jobber for en akkordløsning der kreditorene oppnår ca 25 prosent av fordringene. For at kreditorene skal få 25 prosent dekning av sine krav,  forutsetter det at noen går inn men en million kroner i frisk kapital i selskapet.

Xpo Group eies ifølge Bizweb av Jahr Gruppen og Nofipro Holding. Blant eierne av sistnevnte selskap er Stig Bjart Jakobsen, som overtok som daglig leder av Xpo Group etter Rune Nilsson i 2007.

Denne uken vil gi svaret på om Xpo Group havarerer eller om det finnes en vei videre.