Rekordstøtte til Bergen Seilforening

For syvende året har Idrettsforbundet tildelt midler til utstyr; heldigst var Bergen Seilforening som har fått over kr. 170.000 i støtte til sikrings-/arrangørbåt!

Publisert Sist oppdatert

Seilforbundets Anleggskommite har hatt en langsiktig strategi for at Seilsporten skal få del i offentlige støtteordninger, tilsvarnde det idretter med arena på land har. Her har vi lykkes på to prioriterte områder: Støtte til sikringsbåt til opp til kr. 300.000 og til dyrere sikrings-/arrangørbåt kr. 300-500.000, skriver Susan Berentsen.

Idrettsforbundets/departementets retningslinjer for spillemidler til utstyr åpner for 50 % støtte for dyrere utstyrskjøp kr. 300-500.000. Seilforbundet anbefalte Idrettsforbundet å støtte Bergen seilforening søknad om 50 % støtte til en større sikrings-/arrangørbåt (Dolmøy 230 Fisker) innkjøpt i 2009 til nær kr. 350.000. Denne båten egner seg også ypperlig som sikrings-/arrangørbåt med sin utenbordsmotor og tilsvarende båter har vært bruk under flere arrangement, senest lag NM i E-jolle i Arendal i oktober i fjor hvor det regnet/haglet/snødde og blåste "katter" under hele arrangementet.

 

Dette er gledelig, da andre seilforeninger nå vet det er mulig å søke støtte til tilsvarende "arbeidsbåter" som egner seg godt til flerbruk i seilforeninger som arrangere regattaer og trening på store dyp og ofte under røffe forhold. Seilforbundet ved anleggskomiteen har nå oppnådd to av sine langsiktige mål: Støtte til sikringsbåt til en verdi opp til kr. 150.000 ble godkjent i fjor, og nå støttes også dyrere sikrings-/arrangørbåt. 

 

Rekordstor tildeling til spillemidler til utstyr – kr. 1.600.000 – kvitteringsfrist 10. mars

 

For syvende året har Idrettsforbundet tildelt midler til utstyr; en videreføring av Kultur og Kirkedepartementets programsatsing på idrettsanlegg. Nesten 40 seilforeninger søkte om nesten 2.3 mill kroner (1/3 støtte: tilsvarer utstyr for nesten kr. 7 mill). I år fikk Seilforbundet fikk hele 1.6 mill. kroner å fordele, i fjor 920.000 kroner. I tillegg kommer 50 % dekning av Bergens Seilforbunds særskilte søknad om støtte på over kr. 170.000 til dyrere utstyrskjøp.

 

Nå må søkerne fra Arendal i syd til Vesterålen og Tromsø i nord skaffe kvitteringer for å få utbetalt støtten. Godkjent utstyr er sikringsbåter, opplæringsbåter/brett (som optimist, Zoom8,  brett, tomannsjolle og handikapbåt). Seilforeninger med godkjent søknad må framlegge kvittering for innkjøpt sikringsbåt, opplæringsbåter/brett eller handikapbåt: støtte gis av maks 1/3 av kjøpesum på kvittering.

Erfaring tilsier at ikke alle klubbene klarer å investere i henhold til søknad/innvilget beløp. Restmidler (tildelte midler det ikke leveres kvittering for), tildeles søkere som har levert kvitteringer for et høyere beløp enn de innvilget inne 10. mars.

 

Utstyret skal i utgangspunktet være nytt, men Norges Idrettsforbund kriterier for tildeling av spillemidler til utstyr sier blant annet at:

·        Tilskudd gis i utgangspunktet ikke til brukt utstyr, men om utstyret har en dokumentert lang levetid og er svært dyrt i innkjøp som nytt, kan det likevel åpnes for å gi tilskudd. Brukt utstyr skal ha en minste tilskuddsgrense på kr. 50.000,-*.

* dvs. minste verdi som nytt kr. 150.000,- og maksimalt kr. 300.000,-

 

Norges seilforbund var  ifjor første forbund som anbefalte støtte til brukt utstyr og utarbeidet noen blat annet følgende krav for bruktstøtte:

·        Dokumentasjon på at veiledende pris for lik eller tilsvarende utstyr uten monterings kostnader tilskuddsåret var over kr. 150.000

·        Dokumentasjon på at avgifter er betalt (opprinnelsen til båten/seil/motor/seil) ved:

-         Båtens registreringsnummer i Båtregisteret.

-         Dersom båt ikke er registrert i Båtregisteret må det framvises dokumentasjon på tidligere eierskap, kjøpekontrakt forhandler, ved bruktimport dokumentere at alle avgifter er betalt ved innførsel til Norge eller tilsvarende

 

Det gledelig i år var at idretten fikk rekordstor tildeling å fordele og Seilforbundet fikk som eneste forbund større prosentvis enn de andre idrettene, da vi tidligere år har hatt godkjente kvitteringer for hele tildelingsbeløpet.

 

10 mars er fristen for å sende inn kvitteringer – så det haster!