Savnet seilerjente funnet

Laura Dekker, den 14 år gamle nederlandske jenta som forsvant i forrige uke er nå kommet til rette på øya St. Maarten i De nederlandske antiller.

Publisert Sist oppdatert

STAKK AV: Laura Dekker, photo http://www.lauradekker.nl

Dekker, som tidligere i år ble berømt i hjemlandet fordi nederlandsk barnevern hadde satt foten ned for hennes forsøk på bli den yngste personen som satte ut på soloseilas jorden rundt, forsvant fra hjemmet i forrige uke. Nå rapporteres den 14 år gamle jenta å være funnet i god behold på St. Maarten på De nederlandske antiller, etter at familien torsdag meldte henne savnet, skriver The Guardian.

Richard Bakker fra barnevernet meldte at hun nå var i polities varetekt, og at myndighetene arbeidet for at jenta skulle kunne returnere til hjemlandet snarest mulig. Det er imidlertid ikke tatt noen beslutning om hvor hun skal bo når hun kommer hjem. Barnevernet kontaktet fredag om jentas forsvinning og politiet satte da igang overvåkning av landets flyplasser,

Laura Dekker som er født ombord i foreldrenes båt i New Zealand, tilbrakte de første årene av sitt liv til sjøs og var fast bestemt på a legge ut på en soloseilas jorden rundt uten stopp med sin 26 fots seilbåt «Guppy» sist september, da hun fremdeles var bare 13 år. Foreldrene støttet jenta, men barnevernet fikk med rettens hjelp forpurret planene og plasserte henne under statlig overvåking inntil man anså henne for tilstrekkelig voksen til å passe på seg selv. Dekker skal ha etterlatt et brev til faren som hun bodde hos, før hun stakk av. Samtidig tok hun € 3500 ut av banken. Folk fra barnevernet drar nå over til St. Maarten for å hente jenta hjem.

I et TV-intervju i august uttalte Laura Dekker at hun ikke var skremt ved tanken på en soloseilas rundt jorden, og hun gjentok ofte at hun var besluttet på å gjennomføre planene en dag.

Også moren, Babs Muller som forlot mann og datter da Laura var seks år gammel, mente at jenta var kapabel til å håndtere de tekniske utfordringene, men hun fryktet at datteren ville få problemer i havn og med livet i isolasjon på havet.

Ved en tidligere anledning skal faren til jenta ifølge the Guardian ha nektet å hente henne da politet plukket den daværende 13-åringen opp i engelsk farvann etter en soloseilas fra Nederland.

Hans begrunnelse for ikke å avlyde politiets ordre om å hente jentungen var at "hun kan fint komme seg tilbake på egen hånd for seil".

Hvorfor ungjenta har tatt turen til Karibia er foreløpig ikke kjent. Forbudet mot å forlate landet gjør det likevel enklesre å reise til De nederlandske oversjøsområdene i Karibia ettersom disse formlet sett er en del av det nederlandske kongeriket.

Vi vil gjerne høre din mening og saken:

Bør en 14-åring få lov å seile jorden rundt alene med foreldrenes samtykke?

Disktuér saken på vårt nettforum eller send mail til redaksjonen til linn@seilas.no