Frisk, Maren og Guro

Frisk er i Lysekil

Øs, pøs er været Frisk har for øyeblikket. Også i Lysekil har solen tatt en liten pause bak regntunge skyer. Første dag uten morgenbad og sol! Men barna på Villanden vet råd.

Publisert Sist oppdatert

Mats, Maren, Guro og Frigg har rigget seg godt til bak i akterkabinen med masse kos og en god film. Regnet sildrer ned utenfor, men de sitter varmt og tørt innenfor og slapper av med filmen sin.

Når været ikke viser seg fra sin beste side, er det greit å finne på andre ting enn hva man gjør når solen skinner. Lysekil ligger vakkert til ut mot havet i Bohusläns nydelige skjærgård, et lite stykke sør for Strømstad. Noe av det man finner der i tillegg til vakker natur, er et sted som heter ”Havets Hus”. Havets Hus er et spennende akvarium som har over 100 forskjellige arter i 40 forskjellige akvarier. Der kan man finne alt fra rødhai til ”død manns hånd”. De har også et stort tunnelakvarium som rommer hele 140 000 liter saltvann, og hvor man kan gå blant torsk, hai, ål og mange andre spennende arter. Barna gleder seg stort til å besøke Havets Hus, og synes sånn sett at det er greit at det er litt stygt vær. Men – når vannet slutter å falle ned fra himmelen, og det blir litt opphold, står mini-golf på timeplanen. Ferie er toppers – enten det regner eller solen skinner.