Gjesteflag fra alle besøkte lang i riggen.
Tilbake i Norge

Tilbake i Norge

Bavarian «Emblem» har vært på langtur og ankom nettopp Mandal.

Publisert Sist oppdatert

«Emblem» fra Nesøya har ikke vært i Norge på ett år. Familien Berg med to barn på 13 og 10 år da de startet langturen til Karibia i Starten av juli 2008. Men familien har ingen hast med å komme seg hjem.

– Vi kommer nå til å seile rolig oppover Sørlandskysten, innom Sandefjord (Tangen) den 25. juli, og vi klapper til kai i Halsbukta på Nesøya kl. 16.00 den 1. august. Det blir ANKERDRAM for alle som har lyst til å komme.

Vi var på brygga når «Emblem» la fra kai. Saken kan du lese her.

Med alle gjesteflagg i riggen

«Emblem» kom til Mandal etter en fin seilas fra Skottland.

– Overfarten var en fin avslutningsetappe. Turen over var på 385 nm., og tok i overkant av to døgn. Det var meldt mye vind og sjø i Nordsjøen fra og med tirsdag, så vi fikk det litt travelt med å komme avgårde, skriver Morten Berg på Emblems blogg.

    I Mandal møtte familien Berg sin vennefamilie Strøm som har sendt oss bilder av «Emblem» med gjesteflagg fra alle destinasjonene i riggen.

Veldig heldige

Høydepunktene på turen har vært å komme i havn eter å ha krysset et stort hav. Da har vi følt oss dyktige og heldige at vi har kommer frem i god behold. Vi fikk en uventet utfordring midt i Atlanterhavet på vei hjem. Da brakk festet til hoveddynamoen. Uten den fikk vi ikke kjørt motoren, og uten motor ville vi ikke hatt mye strøm, selv om vi nok ville klat oss på vindmøllen. Noen snekkertvinger som tilfeldigvis var om bord ble redningen, og det holdt helt frem til Azorene, forteller Morten Berg på telefon til Seilas.

Mye vær

Atlanterhavet ga også utfordringer. Vi hadde syv døgn med kuling og fem meters bølger. Vi fikk værrapporter fra Frivind, og anbefalinger om å bremse farten, og legge kursen lengre syd. Det var frustrerende når vi helst ønsket å komme hjem raskest mulig, men var et riktig råd, sier skipperen

Pauline Book Bratbak lagde reportasje om «Emblem» før ARC, saken kan du lese her.

«Emblem» til kai i Mandal.

Alle bildene er tatt av Mikkel Strøm.