Pauline og lille Marina som har vokst opp på havet.
Familien mens de fremdeles bare var fire.
Madonna vant ARC

Liten båt i tøft vær

«Madonna», First 31.7 er på vei fra New York til Irland og er gjennom den første stormen.

Publisert Sist oppdatert

«Madonna» var minste båt med yngste deltager under ARC. Den vant også hele seilasen over all. Nå er båten på vei hjem. Pauline Book Bratbak har dratt hjem med baby og yngste sønn, mens eldste sønn Emil på ni år hjelper Pappa Pål som også har fått med seg sin venn Ørjan.

Lang tur

– De kommer nok til å seile 3000 nautiske mil før de får tørt land under føttende igjen. De må seile en omvei for å slippe unna de værste stormene. Så langt har det vært tøft og kaldt, forteller Pauline Bokk Bratbak til Seilas, rett etter at hun har kommet hjem.

    – Jeg valgte å fly hjem fordi jeg spyr så lett på havet, avslører den erfarende seileren. Det kommer at vi har en familieforøkelse på gang. Vi får barn nummer fire i november og kunne egentlig tatt ett år til med fødselspermisjon forteller hun til Seilas.

Siste rapport fra Madonna

Da er vi godt i gang med overfarten, fem døgn har gått og vi har 635 nm i utseilt distanse. På en slik overfart er det viktig å fordele høydepunktene, men i går ble det to fluer i en smekk. Vår første frontpassering ("uvaer") falt sammen med skifte av underbukse. Vinden var oppe i over 41.5 kn (nesten liten storm) og sjøn ble relativt ubehagelig. Tiltross for mye bevegelse i båten viser Madonna igjen at hun er en trygg havseiler. Det er kaldt i vannet og "dusjen" før underbuksebytte ble utført med de gjenglemte våtserviettene til Marina. Stemningen ombord har vaert upåklagelig, men fikk seg en liten støkk da værruteren vaar i dag meldte om et tropisk lavtrykk som kommer innover vår seilingsrute foer helgen. Vi benytter forhåpetligvis rolige forhold i morgen til å forberede oss og håper samtidig gudmorens velsignelse vil hjelpe oss gjennom stormen!