Søk i arkivet

Skipper og mannskap på «Lupi». Vidar Utne til høyre på bildet er formann i arrangørforeningen.
Skipper og mannskap på «Lupi». Vidar Utne til høyre på bildet er formann i arrangørforeningen.
Knut Storberget og skipperen på Lupi er klar for HH-Skagen race. Fotos Axel Nissen-Lie
Knut Storberget og skipperen på Lupi er klar for HH-Skagen race. Fotos Axel Nissen-Lie

- Dette gleder jeg meg til, sier Storberget

Justismininster Knut Storberget hadde store forventninger før starten på HH-Skagen race idag.

Etter å ha stått for tildelingen av Sjøsikkerhetsprisen i 2008 fattet justisminiser Knut Storberget interesse da formannen i Bærum Seilforening inviterte ham til å prøve seg i årets HH-Skagen seilas. I kraft av sitt embete er han naturlig nok interessert i sikkerheten til sjøs, men han ser også andre elementer som apellerer utenom det rent faglige.

Miljø, sikkerhet og samhold
- Stikkord er miljø, sikkerhet og samhold, sier Storberget som ikke ser bort fra at dette er en sport som han kan komme til å tenne skikkelig på. Han har ikke mye erfaring fra å seile på havet. Politikeren som kommer fra Elvrum begrenser til erfaring på sjøen til robåten i Elvsjøen.
- Som statsråd er det ikke mye tid jeg har utenom jobben og familie, men jeg kommer jo fra et område der det er vanlig med elgjakt. Derfor er vel de noe jeg til nå har prioritert om jeg hatt tid til det, sier en blir justisminister som ikke frykter en hard natts seilas i motvind.
- Jeg forsikret mine kollegaer i departementet at vi har lege ombord sa han, og viste til dr. Ragnar Raabe som er en av de åtte andre som er påmønstret Bjørn Børresens First 40.7 «Lupi».

Ruster opp sikkerheten til sjøs
Storberget understreket overfor Seilas at departementet stadig kommer med tiltak som skal øke sikkerheten til sjøs. Flere stasjoner for bransikkerhet er under etablering og det er planer om å bygge ut tilbudet med redninghelikopter som kan betjene båtfolket 24 timer i dørnet 7 dager i uken.

Mer politi
I motsetning til hva som har vært gjengs oppfatning hafr politiet trappet opp vaktholdet langs kysten de siste årene. Det bevilges mer penger til innkjøp og drift av politibåter og antall kontroller er doblet fra 2004 til 2008, fra 5000 til 11000. Over samme tid er anntall anmeldelser også økt tilsvarende. Det innebærer at politiet vil være i stand til å følge opp kravet om båtførerprøven når dettte blir satt i virksomhet.

Straff for alle
Dette innebærer at båtførerbeviset kan indras ved forseelser, men også de er undratt fra å ta beviset kan miste retten til å føre båt. Justisdepartement jobber både mot et system som skal virke preventivt, og et system som skal fungere effektivt for å ta fatt i synderne.

Nå skal det seiles
De neste 24 timene skal imidlertid justisministeren ikke tenke jobb, men først og fremst glde seg over å være på havet. - Det er turen som er målet, ikke destinasjonen, sier han og inrømmer at kona nok er en anlese nervøs. Ikke for ektemannens sikkerhet, men at han skal få tenning for alvor, og ta turen til neste båtsutstilling som potensiell båtkjøper.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen