Skal toppseilingen finansieres ved kontingentøkning?

Skal toppseilingen finansieres ved kontingentøkning?

Dette er et av de mange spørsmål delegatene ved det kommende Seiltinget skal ta stilling til. Seilas´ lesere kan her si hva de mener om saken

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund ønsker å øke kontingenten fra medlemmene fra 45 kroner idag til kr 120 fra og med neste år. Det er en økning på hele 167 prosent, og vil ha stor innvirkning på seilforeningenes økonomi ettersom NSF kontingenten belastet per foreningsmedlem.

Det finnes idag ca 30000 medlemmer i norske seilforeninger og en slik kontingenøkning vil derfor representere en merinntekt for NSF med kr 2.250.000, penger som forbundet utvilsomt trenger for å kompensere for bortfall av spilleinntekter blant annet. Den påtroppende toppidrettsansvarlige i NSF Hans Egil Eriksen sier at kontingentøkning og en innføring i regattlisens for seilerne vil være helt avgjørende for å kunne opprettholde tilfredsstilende satsing på toppidrett etter at mer enn fire millioner kroner i spilleinntekter falt bort. 

.

Det er grunn til å forvente at forslaget vil skape adskillig debatt på det kommende seiltinget som skal finne sted i Stavanger 21. og 22. mars.