Foredrag med Staale Jordan

I kveld, tirsdag 16. desember kl 1900, blir det  foredrag av Staale Jordan i skur 28 ved Rådhuskaia.

Publisert Sist oppdatert

 I forbindelse med lanseringen av Trude Audny Ødegårds bok:«Våghalsen - Staale Jordan  Alene rundt Antarktis» inviteres det til en spennende kveld i Skur 28.Inngangen er gratis og det serveres gløgg og pepperkaker.

– Vi får besøk av Staale Jordan, den dristige aleneseileren som for et par år siden måtte forlate båten sin noen nautiske mil fra Kapp Horn, etter nesten å ha seilt rundt det antarktiske kontinent, skriver Flt forlag i en pressemelding.

Staale forteller fra sin dramatiske ferd, hva han har gjort siden og om planene framover. Han har som eneste nordmann seilt og gjort det svært bra i Mini 6.50 Frankrike-Azorene. Staale er nå sannsynligvis kvalifisert til neste års regatta Mini Transat Frankrike-Brasil.

I sommerens regatta trakk vel halvparten av seilerne seg underveis, på grunn av tekniske problemer, kollisjoner, mastebrekk, båter som sprakk. Det ble rett og slett for tøft for mange. De hadde motvind hele veien til Azorene og var gjennom tre lavtrykk med 40 knops vind. En 6.50 meter lang båt alene på havet er dette en meget krevende seilas! Mini Transat regnes som et springbrett for deltagere i for eksempel Vendee Globe.

I tillegg til foredrag av Staale vil forfatteren lese høyt fra boka og fortelle litt om arbeidet med «Våghalsen», som du også kan få kjøpt i vår nettbokhandel.