Rattata er en Lavezzi 40
Katamaranen «Rattata» er først av de norske. Madonna ligger sammen med Mango på andre.
Madonna med mannskap før starten av ARC

Håndstyrer hele veien

For «Madonna» er ARC ingen turseilas. Her er rapport fra Pauline Book Bratbak fra Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

Den første uken til havs er overstått og vi har tilpasset oss livet ombord ganske bra. Dagene går fort også her, og vi har innført fast rutine med to lekse-økter for guttene på hverdagene, og en økt i helgene. Både Emil og Edvard finner seg godt til rette, og de holder stort sett på med ett eller annet hele tiden. I dag produseres det julepynt! Marina er fortsatt en glad baby, men er mer ukomfortabel enn hun har vært tidligere. Hun har fått sin første tann (!!) og det er jo ikke bare bare. I tillegg har hun veldig lyst til å krabbe, men det er ikke så lett når gulvet rører på seg!

Faste daglige sysler er ellers fysisk trening, med push-ups, sit-ups, fed-ups og div andre ubehagelige bevegelser, og Karl Otto er mistenkt for å ha tjuvtrent før turen.

Regattastrategi

Etter start i "Atlantic Rally for Cruisers" (ARC) tok vi fordel av vind-aksellerasjonssonen på sydsiden av Gran Canaria og hadde nok vesentlig sterkere vind enn de båtene som unngikk denne sonen. Dette gav oss et forsprang på store deler av feltet som vi har jobbet meget hardt for å beholde. Vi håndstyrer hele tiden og har kun hatt spinnakeren nede en natt, etter en dag med to broacher og to tvinn rundt forstaget. Den natten var det mye vind og stygg sjoe.

I øyeblikket kjemper vi i klassen vår mot «Exuma», en Hallberg Rassy 49, og «Up Chuck», en Nauticat 515, som ser ut til å gå en del for motor i en mer direkte rute. Vi seiler en sydlig rute fordi lavtrykksvirksomhet ødelegger passatvinden lenger nord. Madonna lå også best an av de norske enskrogbåtene på siste rapport, men «Mango» jager oss hakk i hel.

Dyreliv

Vi har også rukket å stifte bekjentskap med dyrelivet her sørpå. Vi har påsert en diger spermasetthval, delfiner har gjort seg til kjenne både på dagtid og natterstid. Om natten lyser morild kraftig opp nar de kommer svømmende mot båten som torpedoer. Noen flyvefisk har allerede måttet bøte med livet, der de har landet på dekket vårt, og for et par dager siden havnet en diger fugl i seilet og deretter i cockpiten (Pål og Karl Otto vurderte slakt for å skape litt variasjon i kosholdet , men siden ingen av dem hadde erfaring fra dette ble dyret i stedet friheten tilbake. Den hadde skadet foten, men vi håper den klarte seg...). I går spiste vi en nydelig Dorado, fisket av vår egen skipsfisker Emil. Det smakte ekstra godt siden vi nå også er tomme for ferskt kjøtt. Kostholdet er forøvrig slik det pleier å være på Madonna: meget bra!

Det er populært å feire ulike ting underveis på denne overfarten, og vi gjør intet unntak i såmåte. Våre feiringer er: kake på passert 500nm utseilt, onsdagspils, lørdagsgodt, Pringels og skipperens sitronlimonade på passert 1000nm utseilt, halvveischampagne og julebord!

Nå gjelder det å holde koken videre den kommende uken i kampen mot «Mango» og de beste i klassen vår.

    Dream Cather, en Swan 82 nærmer seg halveis.