Lunde Båt permitterer

 Bavariaforhandler Lunde Båt permitterer medarbeidere på grunn av dårligere salg. Nedgangen startet i fjor.

Publisert Sist oppdatert

 I en melding opplyser styreleder May Len Stensaker at Lunde Båt har sendt ut permisjonsvarsel til 20 prosent av sine ansatte. Ifølge hjemmesiden til Lunde Båt består staben til Lunde Båt A/S av 15 medarbeidere.

Offentlige regnskapsopplysninger viser at Lunde Båt allerede i fjor opplevde en viss nedgang i inntektene. I 2007 omsatte Lunde Båt A/S seilbåter for 211,5 millioner kroner, sammenlignet med 225,5 millioner kroner året før. Resultatet i fjor havnet på 7,8 millioner kroner. Dette gir en resultatmargin på snaue fire prosent i fjor.

Service

Tidligere i år sa daglig leder Atle Cato Strøm opp sin stilling som daglig leder i Lunde Båt A/S. Han blir nå erstattet av økonomiansvarlig i Lunde Båt gjennom mange år, Dag Bergstrøm.

– Gjennom de senere års kraftige vekst har vi i Lunde Båt befestet vår posisjon som markedsleder på salg og service av seilbåter i Norge. Denne posisjonen akter vi å beholde også gjennom denne bølgedalen bransjen befinner seg i nå , ved å ha sterkt fokus på service og ettermarked. Men som andre i bransjen må også Lunde Båt tilpasse seg virkeligheten. Vi har i dag sendt ut permisjonsvarsel til ca 20 prosent av våre ansatte, sier May Len Stensaker til Seilas.