Salongen i Najad 570 er lys og åpen.
Med Najad kan du seile langt, sier Siri.

Skal selge Najad i Norge

Siri Laurendz skal få fart på salget av Najad-båter i Norge. Den svenske båtprodusenten har også fått nordmenn på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Siri Laurendz skal selge båter for Alfred van Wincoop i Norge.

Siri Laurendz er ansatt av Linnéa Group, som står bak Najad, Maxi og Aphrodite, for å selge de norske båtene på det norske markedet. Siri Laurendz har tidligere jobbet med Dufour og Hunter, og har drevet kvinnekurs innen seiling i en årrekke.

– Jeg gleder meg til å selge de svenske kvalitetsbåtene i Norge. Dette er solide båter bygget av voksne svenske menn med yrkesstolthet. Jeg synes også det er sporty av Linnéa Group å satse på meg som en voksen kvinne, sier Laurendz til Seilas.

De nye Najad-båtene har slått godt an i Norge. Av syv 57-fotere er hele fire solgt til Norge. Prisen på Najad 570 ligger fra 12 millioner kroner og oppover. Inntil helt nylig var Heitmann Marin forhandler av Najad i Norge.

Najad har vært kjente turseilere i Norge i flere tiår. De siste årene Orustverftet satset nytt på mer moderne turseilere. Modellspekteret er den siste tiden også utvidet med Maxi og Aphrodite. Nederlenderen Alfred van Wincoop kjøpte Najad-verftet for noen år siden. Med på eiersiden nå er blant andre også nordmannen Truls Holm. Linnéa Group omsetter årlig for 40 millioner euro (ca 320 millioner kroner) ifølge selskapets hjemmeside.

– Til sammen eier nordmenn nå 20 prosent av Najadverftet. Det holder, spøker Wincoop.