Staale Jordan eneste norske i soloseilas

Som eneste nordmann skal Staale Jordan delta i soloregattaen "Les Sables – Les Azores – Les Sables" som går fra Les Sables d'Olonne i vest-Frankrike til Horta på Asorene og tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Cecilia Aubrey har sendt oss en e-post hvor hun forteller om Staale Jordans neste soloseilas:

Denne 2600 nautiske mil (4800 km) lange seilasen starter den 26. juli hvor hans konkurrenter er alt fra profesjonelle til amatører.

For å kvalifisere seg må man ha seilt 1000 n. m (1850km) alene og 1000 n. m til sammen i regattaer i båten som man skal delta med. Disse regattaene arrangeres i Frankrike. Staale har seilt sine "1000" alene gjennom den engelske kanal, over Nordsjøen, fra Frankrike til Norge og tilbake.

I sommer har han seilt sine obligatoriske mil i regattaer og er derfor kvalifisert for årets store begivenhet, "Les Sables-Les Azores-Les Sables".

Denne regattaen er en "general prøve" til den 4200 n. m (7400 km)

lange soloregattaen "Mini Transat" som går over Atlanterhavet fra La Rochelle i Frankrike til Salvador de Bahia i Brasil, der deltakerne kjemper en hard kamp, både psykisk og fysisk, om å nå målstreken.

Seilasen arrangeres annet hvert år, neste gang i 2009 som Staale planlegger å delta i. Det er de samme kravene som blir stilt til skipper og båt på begge disse regattaene derfor ser det ut som om Staale, som første nordmann noen sinne,greier å kvalifisere seg til Mini Transat 2009 som har vært arrangert annet hvert år siden 1977.

Det var ca 100 som meldte seg på og det er pr i dag rett over 50 deltakere som har klart å kvalifisere seg til "Les Sables-Les Azores-Les Sables 2008" (SAS 08).

For mer informasjon se disse linkene:

La Classe Mini (franske forbundets offisielle side):

www.classemini.com

Regattaens "Les Sables-Les Azores-Les Sables 08" hovedside:

www.lessables-lesacores.com

Mini Transat (privat engelsk side om båtene og seilasene):

www.minitransat650.com

Den offiselle "Mini Transat" siden:

www.transat650.org

Det Norske Miniforbundet:

www.classemini.no