Øystein Dønne og «Valkyrien» skiller lag

Dønne har seilt over halve jorda i en 22-fots Leisure. Nå er båten solgt og jordomseileren forsetter turen på landeveien.

Publisert Sist oppdatert

«Valkyrien» vil forsette sin seilas jorda rundt. Båten er solgt til en Bulgarier i New Zealand. Den nye eieren ønsker å seile den lille båten hjem.

Dønnes hjem i tre år

Dønne har bodd i båten i tre år. Jordomseilingen startet han 1. Mai 2006 fra Kopervik. Jordomseilingen var planlagt å ta 52 måneder. Alle ting til sin tid i livet. Øystein har etter en lang periode i tenkeboksen funnet ut at det å seile ikke er det han lenger ”brenner” for i livet sitt. Han har dermed tatt en veldig tung avgjørelse å bestemt seg for å avslutte jordomseilingen med Valkyrien.

På fly til Asia

I disse dager flyr Dønne til Beijing i Kina. Der skal han tilbringe 3 uker før han flyr over til Hanoi i Vietnam. Videre fortsetter reisen med tog og buss i 16 uker og på turen skal han besøke; Vietnam, Kamdosja, Laos, Thailand, Malaysia og Singapore. Nok en flytur bringer han opp til Nepal for et 2 ukers stopp. Med lokaltransport skal Øystein ta seg over til India hvor han skal være i 3 uker. Fra Bombay flyr han ned til Kenya i Afrika. Der har han planlagt å være med på en 43 dagers safari som går til; Kenya, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia og ender opp i Cape Town i Sør Afrika. Her tilbringer Øystein 2 uker før han endelig setter kursen hjemover mot moderlandet i midten av februar 2009.