CB 66 kan bli båten som skal benyttes i Mesternes Mesterregatta.
NSF vil benytte Landmark 43 i seiling med bedriftspartnerne
Stig Hvide Smith

Stig Hvide Smith Seilforbundets nye president

Norges Seilforbunds ting er nettopp avsluttet med valg. Valgkomiteens instilling ble fulgt og den nye presidenten heter Stig Hvide Smith og er fra KNS

Publisert Sist oppdatert

For første gang siden 1982 har landets størstse seilforening fått presidentvervet i Seilforbundet. Stig Hvide Smith følger dermer i sporene til Kong Harald som var forbundets første president fra 1970 til 1972, Frederik Horn som satt fra 1972 til 1976 og Calle Mortensen som var president fra 1978 til 1982.

Smith overtar etter Askers Øystein Fredriksen som  har vært president fra 2001 og som overlater et forbund med full kontroll på økonomien og med sterke sportslige resultater bak seg. Det blir derfor mange utfordringer for Smith, ikke minst på den økonimiske siden, der forbundet i hvert fall på kort sikt vil merke bortfallet av automatinntekter som i 2006 beløp seg til ca 4.5 mill. kroner. Hvor mye av disse inntektene som vil komme idretten tilgode når Norsk Tiiping overtar driften vet man ennå ikke.

I budsjettene for 2007, 2008 og 2009 ligger sponsorinntekter på kr 1 mill som det per idag ikke er dekning for. Gjennom et samarbeide med ro- og padleforbundet er man nær ved å sette blekket på papiret for en avtale som tar vare på denne posten. Den nyvalgte presidenten fortalte Tinget at man er 90% sikker på at denne avtalen blir gjennomført.

Også sportslig blir det mye å ta fatt i for det nye styret som nå mister sin mest kompetente person innenfor toppidrett, Geir Dahll Andersen. Det har ikke lyktes forbundet å finne noen fullgod erstatning i det nyvalgste styret, men forbundet har inngått et samarbeide med den tidligere topidrettsansvarlige Bjørn Lofterød som vil motta et honorar for dette arbeidet.

Mens man for ett år siden var lite optimistiske med tanken på et sterkt norsk lag med medaljesjanser til OL i Beijing, ser man nå plutselig mulighetene for medalje både i Yngling og Finnjolle, og med gode muigheter for topplasseringer også i Laser, RS:X og Star. Når NSF nå i tillegg har ansvaret for integrert seiling der vi vil bli representert og har medaljesjanser både i 2.4 meter og Sonar, sier det seg selv at det blir særdeles krevende, både med å skaffe finansielle og trenerressurser til alle. Sportssjef Espen Guttormsen fortalte Tinget at man etter ISAF VM i Cascais til sommeren vil måtte sette seg ned å prioritere midlene beinhardt. Det kan bety magre tider selv for sterke OL kandidater.

Stig Smith nevner som priorerte områder satsningen mot OL gull, satsning innen PR, kommunikasjon og media og i kampen om vannspeilet  der det allerede finnes eksempler på at seilsporten må kjempe for å opprettholde sin naturlige plass på sjøen. Kampen mellom Askøy seilforening og Askøy kommune som ved et omreguleringsvedtak vil hindre innseilingen til foreningens havn blir en viktig fanesak.

Markedssjef Henrik Næss er kommet godt igang med arbeide for å forbedre forbundets økonomi og hadde en fin presentasjon av sitt arbeide for Tinget. Flere avrtaler er allerede igang og gjennom et samarbeide med Claus Landmark og de fem nye Landmark 43 som kommer til Norge i løpet av våren vil også NSF kunne tilby sine bedriftspartnere seiling på et høyt nivå. NSF planlegger også en Mesternes Mester regatta for alle NM vinnerne allerede i år. CB 66, Soling eller en annen båt skal benyttes i denne regattaen som sannsynligvis får sin debut i Arendal i oktober.

Med seg i det nye styret som nå er valgt for en periode på to år, får Stig Smith Peter L. Larsen fra Ålesund som 1. visepresident, Anne Kaalstad, Tønsberg, 2. visepresident, mens det øvrige styre består av Astrid Holden Feragen, Arendal, Pål Fevang. Larvik, Lars Jårvik, Bergen, Hans Egil Eriksen, Moss, Erik Onstaad, Florø og Ina Schjøtt Brackman, Bergen.

Som leder av Appellutvalget ble valgt Gisle Didriksen, Milde Båtlag, Domsutvalget Egil Wold, Molde, Kontrollkomiteen Nini Høegh Nergaard, KNS, Lovkomiteen Per Kierulf, Asker og som leder av valgkomiteen ble valgt avgående president Øystein Fredriksen, Asker.

Seiltinget vedtok også å gi styret fullmakt til å arbeide med Kiting som egen gren i NSF.