25 bøker på fire år

25 bøker på fire år

I løpet av de siste fire årene har Flyt forlag gitt ut 25 bøker om seiling. Forlagets bøker omfatter alt fra historiske oppdagelser og bragder til langturseilerenes egne tips og råd til andre som leker med tanken på å dra på langtur.

Publisert Sist oppdatert

Det litterære seileventyret startet med at Flyt-gründer Anne Nygren fikk en alvorlig prolaps i 2000, skriver Østkantavisa.

Da hun klarte å komme seg opp av sengen, lette hun gjennom bøkene i  bokhylla, og fant noen av mannens seilbøker. Resultatet av dette ble et halvt års planlegging og så dro paret av gårde på langtur. Det var der uter på havet at  ideen om å samle og utgi seilehistorier dukket opp.

I 2002, etter endt seiltur, så Flyt forlag dagens lys. Eventyret begynte med historien om Roald Amundsen og hans seilas gjennom Nordvestpassasjen. Etter dette kommer bøker om langsturseilere på de syv hav.

– Det er jo både gamle og nye historier. I begynnelsen ga jeg bare ut gamle bøker, som allerede var gitt ut, men som er vanskelig å få tak i. Men nå i det siste har jeg gitt ut nye bøker også, sier Nygren, som snart kan presentere bok nummer 25.

–    Bak den boka står den første kvinnelige forfatteren vår. Hun heter Trine Amalie Sjøvold og har skrevet en slags ABC for atlanterhavsseiling. Hun hadde minimal med seilerfaring da hun reiste med sin slagrammede mann, og bestemte seg å skrive bok om det. Jeg tror det kan være en veldig fin julegave til mange damer, sier Nygren til Østkantavisa.

Bøker fra Flyt forlag og andre forlag kan de finne på vår nettbokhandel på www.seilas.no/wip4/boker