– Støtten hjelper meg

– Fra dag én har jeg fått masse støtte etter at vi seilte på revet, sier navigatøren Wouter Verbraak.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Seilas’ Mikkel Thommessen har intervjuet Wouter Verbraak om livet etter forliset med «Vestas Wind» (Foto: Morten Jensen)

Varm støtte og forståelse følte Wouter Verbraak også da foredraget han nylig holdt i Asker, ble avsluttet med trampeklapp fra de nærmere 170 seilerne som hadde møtt frem for å høre på historien hans fra Volvo Ocean Race og forliset til «Vestas Wind».

– Det var den verste natten i mitt liv. Det er grusomt hver gang jeg må se filmen fra grunnstøtingen, men støtten jeg har fått fra familie, venner og kollegaer i seilsporten har vært veldig viktig for meg, sier den nederlandske navigatøren, som har norsk kone, i dette intervjuet med SEILtv.

At feilen var hans, er han selv ikke i tvil om eller legger skjul på, men han er fast bestemt på å gå videre i sin karriere som profesjonell seiler og navigatør. Og han har allerede nå nye prosjekter å gå løs på.

– Man lærer av sine feil, sier han og mener han vil komme styrket ut av opplevelsen.

Du kan også lese et stort intervju med Wouter Verbraak i nyeste utgave av Seilas, som er i handelen nå. Du kan også følge Wouter på Facebook.

STØTTE: Wouter Verbraak møtte støtte og forståelse hos norske seilere. (Foto: Morten Jensen)
PÅ REVET: «Vestas Wind» traf et rev i Det indiske hav. (Foto: Volvo Ocean Race)