Søk i arkivet

Trimaran med nytt navn

Verdens raskeste flerskrogsbåter skifter eiere og navn. «Banque Populaire VII» ser blitt «Lending Club»

103-fots lange «Banque Populaire VII» ble bygget som «Groupama 3» i 2006 for å sette nye rekorder. Under første forsøk på å sette jorda rundt rekord kullseilte båten nær New Zealand. Neste forsøk i 2009 ble sideskroget skadet etter 11 dager seiling. Først i 2010 ble målet nådd. Da seilte den jorda rundt på 48 døgn, 7 timer og 45 minutter, en rekord som stod i to år. Båten ble solgt til «Banque Populaire VII» for å seile Route du Rhum 2014. Båten ble bygget om for soloseiling og vant regattaen med Loick Peyron som skipper. Båten skulle egentlig blitt seilt av Armel Le Cléac’h, men han matte trekke seg på grunn av skade.

Til USA
Til manges overraskelse forsvinner «Banque Populaire VII» nå til USA hvor det tydeligvis er en voksende interesse for ekstrem seiling. I Frankrike var det en oppfatning om at Francis Joyon og IDEC-laget skulle kjøpe «Banque Populaire VII». Banque Populaire bruker mye penger på seiling. De bygde også den 40-fots lange trimaranen som satte jorda rundt rekord i 2012. Båten heter idag «Spindrift». Snart er Banque Populair ferdig med en ny IMOCA60 med foiler ikke ulik «Safran» som ble sjøsatt i forrige uke.

Flere nybygg
At båten skulle selges er ingen overraskelse. Armel Le Cléac’h og Banque Populair er i gang med å bygge en ny trimaran som skal være ferdig i 2017. Den vil bli en utfordrer til mye «Macif» til Francois Gabart som skal seile alt i år. Da blir det åtte slike monstertrimaraner på lengde fra 30 til 40 meter her i verden.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen