Jan Steven Johannessen, sportssjef i Norges Seilforbund

JAN STEVEN JOHANNESSEN.
PÅ TOPP I 2016: Følger Sebastian Wang-Hansen den utviklingen som den nye sportssjefen skisserer, vil han være en medaljekandidat i OL i 2016. Men kanskje ikke før det.
ERFAREN TRENER: Jan Steven Johannessen begynte sin trenerkarriere tidlig på 1980-tallet og var engasjert av Norges Seilforbund frem til og med 1996. Deretter har han praktisert som trener for Østerrike, Sverige og Finland. De siste årene har han ...
JAN STEVEN JOHANNESSEN.
JAN STEVEN JOHANNESSEN.
JAN STEVEN JOHANNESSEN.

Den nye grøftegraveren

– Vi må innse at vi faktisk er i grøfta. Vi har rett og slett for få seilere i Norge til at vi skal kunne hevde oss internasjonalt. Vi må starte med å bygge opp klassene nasjonalt; vi må bygge opp det lokale miljøet i seilforeningene.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbunds nye sportssjef, Jan Steven Johannessen, har en klar filosofi, en klar mening og en strategi for hvordan norsk seilsport skal bygges opp igjen. For bygges må det; i dag har vi i beste fall en litt vaklevoren grunnmur å bygge på, skal man tolke ham rett. Det må kort og godt legges stein på stein.

Den 55-årige sportssjefen har atskillig internasjonal suksess å se tilbake på som trener. I 1988 trente han Ole Petter Pollen og Erik Bjørkum til OL-sølv i Flying Dutchman, men det er hva som ligger til grunn for den medaljen, han vektlegger: Det var de store, nasjonale regattafeltene på 50 til 90 båter i for eksempel Europajolle som var grunnlaget, og det er dette som utgjør den store forskjellen fra den gangen til dagens situasjon. De store regattafeltene på 1980-tallet frembragte seilere som Pollen, Herman Horn Johannessen, Peer Moberg og Eivind Melleby – for å nevne noen. I Laser-NM i 2012 deltok det til sammenligning 18 seilere – i Europajolle 34.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER