«Empire»

Empire fremme i Ushuaia
Empire fremme i Ushuaia

Fremme i Ushuaia

Heidi og Eivind er vel fremme i verdens sydligste by. Der vil de mekke båt og gjøre seg klar for Antarktis.

Publisert Sist oppdatert

Etter 10 døgns fantastisk seilas og en stopp i Puerto Harberton, ligger «Empire» til kai i Ushuaia. Seilasen gjennom «the roaring forties» og godt inn i «the furious fifties» har vært en drømmeseilas. Bare fiskelykken har sviktet oss…

Da vi seilte inn i Beagle-kanalen kunne naturen og skjærgården minne om norsk vestlandsfjord en vår dag. Vær og vind skifter fort. Vi opplever alt fra vindstille til stormfulle kast fra vest, sol, tåke og regn – alt i løpet av en og samme dag. Seil går opp og ned og klær i et rikt utvalg av og på…

Etter to dager med velkomst-skål i Ushuaia er mannskap og Kaptein klare for å jobbe litt igjen. Ankervinsjen har takket for seg, slark i nedre rorlager må inspiseres og giveren til loggen må byttes. Sistnevnte viser for det meste 0 knop, men har også gitt oss toppfart på 250 knop... Bildekkslangen som vi monterte rundt rorhylsen i Mar del Plata har heldigvis holdt tett hele veien.

I Ushuaia ligger det nå syv skandinaviske båter og flere er underveis. Empire er den eneste norske båten. Den svenske båten Yaghan, en 62 fot Halberg Rassy, seilte mot Puerto Williams for et par dager siden. Deretter regner de med nyttårsfeiring i Antarktis. Den store svensk-eide seilbåten Adele er også blant båtene som ligger i Ushuaia. Hun hadde sin prøveseilas til Svalbard tidligere i år. Da båten la til i Ushuaia, kom hun fra New Zealand.

Vi får se hva inspeksjon av ankervinsj og ror fører med seg, før vi vet når seilasen går videre. Muligens tar vi en tur rundt Kapp Horn i romjulen. Den første uken i det nye året håper vi på riktig vær slik at vi kan sette kursen mot Antarktis.

Heidi & Eivind 

empire@sailboat.no   www.sailboat.no/empire