BLIR ANNERLEDES: - Man får en annen tilnærming til tid og blir en helt annerledes person av å være på langtur, sier Emilie Ørn Kreyberg (til høyre) og Elise Pernille Gryt.
AVREISE: Lørdag 2. juli 2016 tok de farvel med kjente og kjære i Oslo. Egentlig skulle de reise dagen før, men de hadde hørt at det betyr ulykke å dra på langtur en fredag.
IKKE ALENE: Jentene fikk besøk flere ganger underveis, her med venninnen Siri Børs-Lind som var med på overfarten til Skottland.
MOTORTRØBBEL: Stadig motortrøbbel og kjølevannslekkasje gjorde første del av turen litt trøblete. Her er matros Elise Pernille Gryt litt oppgitt foran motoren.
IKKE SAMTIDIG: - En seiler kan love sted og tid, men aldri love begge deler samtidig, sier Elise Pernille Gryt (på bommen) og Emile Ørn Kreyberg, kloke av erfaring.
PÅ HAVET: 18 døgn brukte de over Atlanterhavet uten hjelp av motorkraft. Det ble 18 magiske solnedganger.
MANNSKAP: Svenske Oscar Lagnéus og norske Torgeir Beyer var mannskap om bord i «Paloma» over Atlanterhavet.
Team Atlanter'n: Fra venstre, Torgeir Beyer, Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt. Foran Oscar Kagnéus.
ERFARING: - Vi har tatt en pause fra hverdagen, men vi har likevel gjort noe. Vi har brukt ett år på å finne båt, ett år på å pusse den opp, ett år på å være på tur. Vi kan ta i verktøy og fikse ting, og vi sitter igjen med mye kompetanse på ulike ...
PÅ LAND: Vel over dammen tok de seg tid til å utforske Karibia. Her er kaptein Emilie Ørn Kreyberg ved Boiling Lake på Dominica med mannskap Torgeir Beyer og Oscar Lagnéus.
DRØM: - Å seile langt er ikke drømmen til alle, men mange har en drøm. Man må tørre og satse og utføre den, sier Elise (til venstre) og Emilie.

Et rikt år til havs

Elise Pernille Gryt og Emilie Ørn Kreyberg ante ikke hva som ventet dem på havet da de dro på langtur. Halvannet år etter er de fremdeles enige om at det er deres livs beste valg. Selv om det ikke gikk helt som planlagt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er den beste beslutningen vi har tatt i livet. Men det er like bra å komme hjem igjen, sier Emilie Ørn Kreyberg (29).

– Å få et avbrekk fra livet, hverdagen. Starte på nytt. Med hvilepuls.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER