Søk i arkivet

PÅ STRANDEN: At «Ho-Ho» ble skylt opp på stranden, forhindret ikke skuta i å fortsette jordomseilingen.
PÅ STRANDEN: At «Ho-Ho» ble skylt opp på stranden, forhindret ikke skuta i å fortsette jordomseilingen. Foto:

Ønskereprise på Akershuskaia i OsloHør historien om Norges første jordomseiling

Alle trodde det var slutt for Norges første jordomseilere da skøyta deres ble skylt opp på stranden på øya Norfolk i Tasmanhavet ved Australia.

Historien om «Ho-Ho» – den første norske lystbåten som seilte jorden rundt – er full av dramatikk og anekdoter. Jordomseilingen ble fullført for 80 år siden, og rett før jul i 2017 ble det avduket en plakett ved Honnørbrygga i Drammen – der turen startet og sluttet – som et varig minne om de tre pionerene Birger Bryhn, Thorstein Schyberg og Thorolf Østmoen.  

Les mer: Minneplakett for Norges første jordomseiling

I forbindelse med denne markeringen fortalte Ho-Ho-entusiastene Stein Hoff og Ragnar Lie om de tre jordomseilernes eventyrlige ferd for en fullstappet sal i Drammen. Nå er sjansen til å få en reprise på historien til stede. 14. februar kommer Stein Hoff til Akershuskaia i Oslo for å gjenta foredraget.

Anne Nygren i Flyt Forlag, som arrangerer det hele, tror det blir trangt om plassen. Forhåndsinteressen tyder på det.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen