Klart for Seilting

Klart for Seilting

Når 99 delegater, ansatte i NSF og observatører går ombord på Color Lines Kiel ferge imorgen formiddag, skal mange viktige saker for norsk seilsport behandles i løpet av de neste to døgn.

Publisert Sist oppdatert

Blant de inkomne forslagene ønsker Sandefjord Seilforening å avvikle Stor NM, mens Florø Seilforening vil at denne regattaen skal arrangeres bare hvert annet år. Styrets innstilling er å beholde Stor NM slik det ble vedtatt fra 2010, men at retningslinjene for regattaen skal revideres i 2012.

Oslo og Akershus Seilkrets har kommet med et forslag til evaluering av kommitestrukturen i NSF, et forslag styret i utganspunktet er positive til, men likevel legger frem et alternativt forslag som er implementert i styrets forslag til strategi- og handlingsplan. I del 1 av strategidokumentet er visjonen «Seilerglede for alle» og styret har foreslått fem overordnede mål som støtter opp om denne visjonen:

Alle seilere skal være medlem av en lokal seilforening.

Styrke toppidretten.

Øke rekruttering og bredde,

Styrke finansiering og økonomi.

Styrke frivilligheten.

Nesodden Seilforening tar opp spørsmålet om Toppseil og hevder at styret ikke har fulgt opp vedtak fra seiltinget i 2009. Styret redegjør for budsjett reduksjoner knyttet til toppidretten med kr 500.000 for 2010 og at man derfor besluttet å legge planene om et jr. landslag på is.

NSF styret har siden 2009 høstet erfaringer  med det nye lisenssystemet for regattaseilere og har i vinter hatt til høring i seilforeninger og kretser alternative forslag til hvordan økonomien for forbundet i fremtiden skal styrkes gjennom en kombinasjon av økte medlemsavgifter og lisensmilder. Styret har forelagt Seiltinget tre alternative modeller det trolig vil bli debattert mye over i helgen. Alle tre skal gi økt inntekt på rundt 1.6 millioner kroner årlig.

Av det sittende styret er det bare to som tar gjenvalgt for neste to års periode, presidenten Peter L. Larsen og styremedlem Astrid Holden. De øvrige stiller ikke til gjenvalg.

Valgkomiteens innstilling på styre for perioden 2011-2013 er

President Peter L. Larsen, Ålesund

1 Visepresident Siri Gjerdrum, Asker

2 Visepresident Arild Holt, Oslo

Styredlemmer, Astrid Holden, Arendal, Ove Lind, Bergen, Hanne Marie Westby Jørstad, Engelsviken, Anders Myhre, KNS, Maren Krogstad Trondheim og Morten Knudsen, Moss.