Jentene, Olav Aleksander og tidligere båtteier Atilio.
"Smidig Katt" seilte fra Las Palmas i dag.

Fornøyde med å starte utenfor

Jentene på Gib Sea 364 "Smidig katt" gjør som flere andre seilbåter på Gran Canaria. De starter atlanterhavskrysningen fra Las Palmas én dag før ARC-båtene.

Publisert Sist oppdatert

VENNINNETUR: Cornelia Bull, Hedvig Meidell og Julie Haugli.

Las Palmas de Gran Canaria;

Venninnene Julie Haugli, Hedvig Meidell og Cornelia Bull kjøpte sin Gib Sea 364 på Gran Canaria. I dag forlot jentene Real Club Nautico med kurs for St. Lucia. Dagen før ARC-båtene starter.

Egentlig var det meningen å seile ARC, men sen påmelding gjorde at de ikke fikk plass.

I dag synes jentene, som aller er 25 år, at det ikke gjør noen ting å seile utenfor ARCen, selv om de ikke fikk ta del i kursene og de sosiale arrangementene for ARC-seilerene på andre siden av stranden.

– Kursene er jo kun for ARC-deltakerne, men vi har flere venner og bekjente som seiler ARC, så det har ikke manglet på tips og råd, sier skipper Hedvig Meidell.

Jentene har også fått med seg den del av ARC-tilstelningene om kvelden, og synes det har vært greit å kunne trekke seg tilbake til den stille havnen når de ønsket. 

Grunnen til at  båten har ligget her er at den tidligere eieren allerede hadde båtplass, og hadde ordnet det slik at jentene skulle få beholde plassen til de dro.

Tidligere eier følger opp

Båten ble kjøpt av en eldre spanjol ved navn Atilio, som seilte alene over Atlanteren i 2006. Båten var derfor rustet for langtur da jentene overtok, samtidig som Atilio har vært veldig flink til å følge opp jentene i etterkant.

– Han kommer stadig innom med små ting og duppeditter til oss, som han mener vi kan ha bruk for, smiler jentene.

Ensom hane

Trioen er dog ikke helt alene om bord i «Smidig Katt». For kun noen uker siden fikk Team Bergen-seileren Olav Aleksander Bu (29)  tips om at det muligens var ledig plass i til én til, og etter et kort møte med jentene var de enige om at bergenseren skulle få bli med som eneste hane i flokken. Dette til tross for at jentene i utgangspunktet hadde tenkt å seile alene over Atlanteren uten noen mann om bord.

Dobbelt opp

"Smidig Katt"-jentene har sikret seg med dobbelt opp av en del av utstyret og flere backup-muligheter hvis noe skulle gå galt.

– Vi har dobbelt sett av tauene, to autopiloter pluss fjernkontroll, vindgenerator, slepegenerator, aggregat, to pc-er med kart, paiprkart, sekstant, samt I-phone med kart over hele Karibia lagt inn. I tilllegg har vi VHF/SSB-radio, plotter, radar, to håndholdte GPS, forklarer jentene.

Når det gjelder mat er det lagt opp til både biffmiddager, pølser og risotto.

– Sistnevnte er for å ha tilbehør til fisken vi skal få underveis. Vi har nemlig ordnet med nytt fiskeutstyr også, så nå statser vi stort på fiskerisotto underveis, smiler jentene på «Smidig Katt».

Følg "katten" her