Pogo 40 er en serieprodusert Class 40. En slik båt vant fjorårets Route du Rhum

Løfterik samling for shorthandedfolket

Ca, 20 ihuga shorthandedseilere møtte frem i KNS lokalene på Bygdøy igår da Simen Løvgren hadde tatt initiativ til samling.

Publisert Sist oppdatert

Det var mange som hadde lyst til å bli med på en hyggelig treff for å diskutere shorthandseiling  i Norge. Det var enighet om behovet for et interesseforum, men noen klasseklubb ble ikke stiftet igår.

Derimot ble det diskutert klasser og klassinndeling, terminliste og regattatilbud. De  ivrigste kan øyensynlig ikke få nok seiling, mens de fleste jo har begrensninger pålagt av jobb og familie. Likevel kom det frem kreative opplegg for trening og uformelle regattaer. Det registreres at enkelte foreninger med midtukeragattaer nå åpner for shorthanded og flere mente det vill være populært med nattseilaser fra fredag til lørdag. Det sosiale ble også sterkt vektlagt og initiativtageren til gårsdagen møte, Simen Løvgren vil også ta initiativ til en ny «rorbusamling» med det første.

Løvgren vil også få igang et web basert diskusjonsforum.

Rune Aasberg redegjorde for et interessert publikum for hans og Tom Thoresens planer med den nye Class 40 båten fra Sea Ventures Ltd i England. Båten skal være klar i juni og de to seilerne jobber allerede intenst med forberedelsene til Transat Jacques Vabre, tomannsseilasen fra Le Havre til Brasil i november. Seilerne har engasjert Wouter Verbraak som vær ruter til regattaen og til et intesivkurs i navigasjon. Seilerne har et budsjett på mer enn NOK 3 mill og jobber iherdig med sponsorer. Målet for prosjektet er å etablere seg i verdenstoppen innen shorthanded seiling med Class 40 innen tre år. Rune selv planlegger å seile i Route du Rhum, soloseilasen fra St. Malo til Gouadeloupe i 2010.