NSF lanserer ny strategiplan

NSF lanserer ny strategiplan

Norges Seilforbund ønsker å nå ut til seilere utenom det organiserte foreningslivet og justerer kursen i langsiktig strategiplan.

Publisert Sist oppdatert

Seilforbundspresident Peter L. Larsen og visepresident Hans Egil Eriksen, bildet over, presenterte igår skissen til en ny strategiplan. Siktemålet med denne planen er å nå frem til alle seilere, ikke bare dem som finnes i medlemsregistrene til de mange seilforeningene i landet, men også til dem som seiler utenom det organiserte idrettslivet, og til dem som er genrellt interessert i seiling. Denne kategorien representerer store mørketall og teller trolig flere hundre tusen personer. I forhold til de vel 30.000 personene som er registert gjennom foreningere er det store tall vi snakker om, og økningspotensialet både for foreninger og forbund er derfor formidalbelt.

NSF spør i denne rapporten hvem kunden er og hvem det er Norges Seilforbund skal betjene. Det er åpenbart at regattaseilerne på høyt nivå, som NSF tradisjonelt har betjent, representerer en for snever gruppe til at den kan gi forbudet en bærekraftig økonomi. Målgruppene er foruten regattaseilere, også turseilere, langturseilere og eventyrere og generelt seilinteresserte

Uten helt å vite hva løsningene innebærer ønsker forbundet nå å invitere seiler-Norge til å komme med innspill på hvordan man i fremtiden skal bruke ressursene.  Et utvalg bestående av medlemmer av styret og administrasjonen arbeider med dette prosjektet som i løpet av høsten skal lanseres for forbundets eiere, seiforeningene, med en oppfordring om at disse skal komme med innspill til hvordan NSF kan tilfredstille alle seilere over hele landet best mulig.

NSF vil starte bearbeidelsen av alle innspill slik at man kan legge frem et forslag til seiltinget i 2011. En endelig strategiplan skal vedtas først på seiltinget i 2013.

I Seilas nr. 8 vil du kunne lese om Seilforbundets planer mer i detalj. Da foreligger også dokumentet forbundet skal sende ut til foreningene.