SEILmagasinet TV nr. 3/2021

SEILmagasinet 3 som TV

25. mai kl 19.00 er det live-sending fra SEILmagasinets redaksjon med gjester i studio. Tema er utvalgte artikler i bladet.

Publisert Sist oppdatert

Det er en omfattende jobb å skape et seilblad, og i prosessen er vi i kontakt med spennende personer med unik kunnskap. Vi ønsker å formidle kunnskapen bak tekstene i bladet frem i en muntlig form hvor lesere kan kommentere, samt stille spørsmål.

Flere temaer

Tema i mai-utgaven av SEILmagasinet er båtutstyr samt flerskrogsbåter, men vi byr også på mye turstoff. I vår serie om anbefalte bruktbåter har vi denne gangen valgt Maxi 77, en båt som mange av landes sjøspeidere har lært å seile i, og som også seilforeninger har startet å bruke som et tilbud for dem som er ferdig med jolle.

Bladet byr også på en «nerdesak» om hvordan du kan bedømme båtens egenskaper ut fra spesifikasjoner.

Test av seiltøy

Redaktør Axel Nissen-Lie har byttet båt, og seilte hjem sin X-362 sport fra Stavanger til Asker i Påsken. Påskeferien ble benyttet til å teste nytt seiltøy fra Helly-Hansen og North Sails. Vi snakker om erfaringer om det nye seiltøyet, og gir en opplevelse av å seile i mars.

Axel Nissen-Lie snakker også litt om det nyeste utstyret du får til båt.

Gjester i studio

Petter Mowinckel utviklet en regattabåt som diplomoppgave på sivilingeniørstudie i Trondheim. Etter å ha eid en rekke spennende båter er han nå blitt en katamaran-seiler, og vil forteller om hans valg og erfaringer. 40-foteren han seiler har han også modifisert voldsomt.

Vi vil videre diskutere Neel 47 og XCS 11, to flerskrogsbåter SEILmagasinet har vært og seilt, den ende med tre skrog, og den andre med to.

Vi vil også diskutere båters spesifikasjoner, og gi noen tips om hva slags tall du bør finne, for å få den båten du er på jakt etter.

Charlotte Bratberg er fra Tromsø, og skrevet en sak om å seile i Troms. Bratberg var i 2019/20 på langtur til Karibia med sin Etap 34. Hun vil fortelle om sine favorittsteder i Troms, og gi deg noen råd.

Jørgen Narvestad fra Kristiansand har også vært på langtur, men i en Maxi 77. Han forteller om sine erfaringer med båten, og litt om hvordan der er å være på tur med venner i en 25 foter.

Les deg opp

SEILmagasinet har også ned nye bladet i digital utgave. På emag.seilmagasinet.no kan du lese det digitalt i samme form som papirutgaven, mens du her kan lese sakene presentert i html-format.

Sendingen kan du se på vår Facebook-side. Den blir også delt på YouTube i ettertid. Send inn spørsmål til oss, før eller under sendingen.