En flukt fra hverdagen

Opal Mariell (26) skal seile båten «Lillemor» fra Tromsø til Alaska og tilbake. På veien skal hun ha nesten daglige stopp for å klatre og drive med forskjellige aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert
TENKER PÅ HUNDEN: En av hoveddgrunnene til at Opal vil ha daglige stopp er at hun vil at hunden skal ha det bra
TENKER PÅ HUNDEN: En av hoveddgrunnene til at Opal vil ha daglige stopp er at hun vil at hunden skal ha det bra

Opal Mariell (26) fra Tromsø skal seile en spesiell tur. Nordlendingen har valgt å kalle turen for Project Beyond Ordinary. Med tanke på ruten hun har planlagt og at hun skal seile alene er turen nettopp det, noe utenom det vanlige. Hun skal i hovedsak seile for å oppleve verden, men hun har et klart mål med turen.

– Målet med turen er å bevise, for andre men også meg selv, at en kan komme langt med en god dose optimisme, en del mot, nysgjerrighet, kreativitet og en vilje til å legge inn arbeid og energi, skrev Opal i en mail til SEILmagasinet

Annerledes erfaring

Opal har en litt annerledes seilerfaring enn de fleste andre som legger ut på langtur. For omtrent 5 år siden kjøpte hun og en kompis en båt i Karibien. De kalte båten for «Optimist» fordi det var akkurat det de var. De seilte rundt i Karibien i ett par måneder og Opal lærte da å seile. Eventyret fikk en brå slutt da de havarerte utenfor Bahamas og måtte bli hentet av Kystvakta.

– Den gangen lovet jeg meg selv at jeg aldri skulle ha seilbåt igjen, skrev Opal i en mail.

4 år senere har hun kjøpt seg en seilbåt og skal snart ut og utforske verden i den.

Alene med hund

Underveis skal det i hovedsak være Opal som seiler sammen med hunden sin Findus, men på enkelte etapper tar hun med seg venner fra rundt omkring i verden. Turen skal for det meste bestå av seiling men Opal kommer også til å begi seg ut på andre aktiviteter som fjellturer, klatring, buldring, snorkling, spydfisking, sykling, surfing, slack-lining og flere aktiviteter som dukker opp underveis. Båten Nordlendingen skal seile er en Tur 80. Båten er 26 fot og er en enkel og liten båt. Opal har bodd i båten siden hun kjøpte den i juni i fjor for å spare opp penger til reisen. Hun har tenkt til å stoppe nesten daglig der det er mulig fordi hun seiler like mye for opplevelsene som

NORD: Opal Mariell har ambisjoner om å seile til Alaska.
NORD: Opal Mariell har ambisjoner om å seile til Alaska.

En rute utenom det vanlige

Nordlendingen skal starte i Tromsø og seile sørover langs norskekysten. I Norge har hun planlagt to lengre stopp. Ett i Lofoten for å klatre og ett på Træna for å dra på festival. Når hun kommer til Bergen skal hun videre til Shetland og Storbritannia. Etter Storbritannia har ikke Opal noen bestemte planer, men hun har tenkt til å være i Afrika eller sør i Europa i desember 2018. Derifra er en løs plan at soloseileren skal videre over Atlanterhavet og være i Karibien i Januar.

Etter Karibien er hun åpen for endringer men hun har tenkt seg igjennom Panamakanalen, opp vestkysten av USA og Canada, helt opp til Alaska. I Canada vurderer Opal å få løftet båten opp på en henger og derifra ta en roadtrip fra vest til øst i Canada. Båten skal sjøsettes igjen på østkysten av Canada før ferden tilbake til Norge begynner via Grønland og Island.

BEYOND ORDINARY: Opal vil at turen skal bli noe utenom det vanlige.
BEYOND ORDINARY: Opal vil at turen skal bli noe utenom det vanlige.