Søk i arkivet

Ikke bare Magne Klann som er på turPå desembertur i seiljolle

Hva med å våkne til stivfrossen tannbørste og bånntælet vanntank? Eller kullseiling i kuling? Det var noen av utfordringene til Igor Stropnik da han seilte en 4,5 m lang jolle fra Stavanger til Lygra nord for Bergen nå i desember.

Det er ikke bare Magne Klann som har vært på langtur i små båter. Sloveneren Igor Stropnik (33) har gjennomført flere seilturer i små båter, og han har lagt sin spesielle elsk på Norge. Nå i desember gjennomførte han en seiltur fra Stavanger til Lygra et godt stykke nord for Bergen i en 4,5 meter lang jolle av typen Topaz Xenon. Alene. 

Tidligere (i 2012) har Igor seilt fra Nordkapp til Stockholm i en oppblåsbar, liten katamaran, og i 2015 seilte han fra Kirkenes til Bodø i en 18-foter. I 2016 tilbakela han 800 nautiske mil mellom Slovenia og Hellas i en 5,5 m lang katamaran. 

– Jeg elsker det

Igor omtaler seg selv som skipper, guide og eventyrer.

På spørsmål om hvorfor han seiler i ulike båter svarer han:

– Jeg kjøper brukte båter, fikser dem, seiler dem og selger dem. Jeg lærer av feil og erfaring og forsøker å forberede meg så godt jeg kan. Det er ikke så komplisert, og jeg elsker det!

Turen fra Stavanger foregikk i minusgrader og desembermørke – tidvis også i øs pøs regnvær og frisk vind. På en etappe kullseilte Igor fire ganger i kastevindene som de norske fjordene produserer. Du kan ta del i den i videoen han har lagd. 

Magne Klanns tur, Igor Stropniks turer er eksempler på en ny trend som vokser frem: Vilmarksliv langs kysten.

KULLSEILING: På en etappe
kullseilte Igor Stropnik fire ganger.

KULLSEILING: På en etappe kullseilte Igor Stropnik fire ganger. Foto: Igor Stropnik

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen