TUR: Magne Klann har vist det er mulig å seile langt med en jolle. Nå vil han få flere med på ideen.

Ekspedisjonstur med seiljoller

Til helgen arrangeres Tønsberg Seilforening turseilas fra Fjærholmen, ut i skjærgården utenfor Tønsberg.

Publisert
IDE: Mangne Klann brukte fem uker fra Nordkapp til Lindesnes.

– Dette er en idé vi har snakket mye om, men som vi først gjennomfører nå, forteller Magne Klann til SEILmagasinet. Han har blitt inspirert av padlere som drar på overnattingsturer, og mener at jolleseilere kan gjøre det samme. Tanken er å seile til en flott starnd hvor deltagerne kan grille og sette opp telt. Opplegget er et fellesprosjekt av Norges Seilforbund og Tønsberg Seilforening. Arrangementet er lagt ut på Facebook hvor syv stykker har sakt de skal delta, mens 53 stykker er interessert.

Erfaren ekspedisjonsleder

Seileren og eventyreren Mats Grimsæth blir leder for ekspedisjonen.

Mats Grimsæth var verdens yngste ekspedisjonsleder rundt Svalbard da han seilte rundt Spitsbergen i 2017. Senere har det blitt mange turer over Barentshavet og til Grønland og Jan Mayen. Før alt dette seilte han egen skute opp og ned Norskekysten et helt år. Han er dessuten en meget dyktig fotograf med flere priser og utmerkelser bak seg.

Nye til miljøet

– EN slik type jolleseiling vil treffe helt andre mennesker enn de som seiler regatta, mener Klann, som husker Wayfarer-miljøet i Oslofjorden på 70-tallet, en jolle som ble mye brukt til turseiling.

– Værmeldingen kan bli en utfordring. Jeg hadde håpet å seile til den fine stranda på Sandø utenfor Hvasser, men det er mulig vi må dra nordover, mener jolleseileren som seilte med jolle fra Nordkapp til Lindesnes.