UTE: En tur på fjorden gjør like godt som en tur i marka
UTE: En tur på fjorden gjør like godt som en tur i marka

Seile eller ikke seile? det er spørsmålet

Vi skal holde oss vekk fra hytta, men Skiforeningen legger til rette for aktivitet i marka. Er det feil med en tur på fjorden?

Publisert Sist oppdatert

– La fritidsbåten ligge, oppfordrer Redningsselskapet, mens Erna Solberg oppfordrer oss til å komme ut og trekke frisk luft. Skiforeningen oppfordrer oss også til å gå ut.

– Benytte skimulighetene som fremdeles er gode i høyden i marka, men hold god avstand til andre i løypene og på parkeringsplasser, skriver Skiforeningen.

Frykter redusert beredskap

– Hyttefolket er bedt om å holde seg hjemme, nå er det båtfolket som bør vise det samme ansvaret, skriver Redningsselskapet i en pressemelding. De er engstelige for at de berge båtfolk med smitte som kan overføres til Redningsselskapets mannskap. Beredskapen er sårbar og Redningsselskapet fraråder derfor bruk av fritidsbåt i ukene fremover.

Grunner til å holde seg hjemme

Den viktigste grunnen til ikke å dra på hytta er at helsekapasiteten i distriktet ikke er dimensjonert for både beboere og hyttefolk. Antall personer blir mange steder mangedoblet når hyttene inntas.

Alpinbakker er også stengt for å redusere antall skader, som krever helsehjelp.

En tur på fjorden kan mer sammenlignes med en tur i marka enn besøk på hytta. Ta en seiltur, men kanskje ikke i mange dager, og ikke vær til bry for andre, så går det bra. Ute på åpen sjø vil du i hvert fall ikke smitte andre, eller selv bli smittet.

Båtlivet kan eksploderer når varmen kommer.
Båtlivet kan eksploderer når varmen kommer.