EKSTRAFORESTILLING

STINN BRAKKE: Det var fullt hus på Akershuskaia da Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt fortalte om sine opplevelser på langtur.
STINN BRAKKE: Det var fullt hus på Akershuskaia da Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt fortalte om sine opplevelser på langtur.

Reprise på langturforedrag

Det var ikke plass til alle da tre jenter fortalte om sine opplevelser på havet. Nå blir det «ekstraforestilling».

Publisert Sist oppdatert

Det hører med til sjeldenhetene at foredrag om seiling er så populære at arrangøren må stenge døren og sende publikum hjem, men det skjedde da Oda Pedersen, Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt fortalte om sine respektive turer for en ukes tid siden. Oda seilte alene – i alle fall til å begynne med – i sin Jeanneau Rush 97 ved navn «Snuppa», mens de to andre hadde en Hallberg-Rassy 312 som middel til å seile ut i eventyret under navnet «Fjerne farvann».

Les også: Jentene forteller om sine eventyr

Rekordmange tilhørere

– Vi har aldri vært så mange før på noe foredrag tidligere. Jeg talte 110, og da vi lukket døren klokka 19, stod det ennå mange utenfor. Hvor mange som ikke kom inn, vet jeg ikke, men de ble beroliget med en lapp på døren om at det ville komme en mulighet for reprise, forteller Anne Nygren i Flyt Forlag, som arrangerte foredraget på Akershuskaia i Oslo.

Og denne muligheten kommer nå. Mandag 23. oktober tropper de tre jentene opp på nytt for å fortelle om turene og opplevelsene sine.

– Det var seilere i alle aldre som kom, men det var flere unge enn vanlig, sier Nygren, som også kan fortelle at hun snakket med flere ungdommer der som planla å dra på langtur i seilbåt.

Ungdommelig pågangsmot

De 110 som fikk med seg det første foredraget ble ikke skuffet.

– Det var mange aspekter ved hva de fortalte som fascinerte. At de gjennomførte turene, at Oda gråt seg gjennom Biscaya, men uten å gi seg – og at de på tross av propeller som falt av og motorer som sa «farvel», aldri ga seg – det var noe av det som gjorde størst inntrykk.

Anne Nygren forteller om et foredrag som oser av ungdommelig glede, pågangsmot, mestring og masse jobb for å få realisert drømmen.