På vei hjem med seieren i lomma

En liten ledelse ved Gåsungene inne i Oslofjorden fredag ettermiddag ble til timers forsprang i mål for den raskeste Expressen.

Publisert Sist oppdatert

VINNERE: Tellef Tveit, Stein Broch Olsen, Espen Keim og Trygve Leergaard om bord på "Hver gang" stakk av med seieren i Expressklassen. Foto fra båten.

–Vi klarte å holde konsentrasjonen gjennom hele seilasen, og fulgte planen vår nesten 100 prosent, forteller Espen Keim på vinnerbåten "Hver gang".

Han møtte ingen konkurrerende Expresser på vei inn mot mål etter runding, og antar at det skilte tre timer til neste konkurrent da han og mannskapet gikk i mål tidligere i dag.

Få oversikt over vinnerne i flere klasser her

Det store forspranget ble lagt ved Gåsungene. Der hadde "Hver gang" noen hundre meters ledelse i klassen, fikk vinden først, og stakk så fra. De valgte å gå mot Tofteholmen vest for Filtvet da vinden løyet utpå natten, og fortsatte vest for Gullholmen, i stedet for på østsiden langs Jeløya, som var den opprinnelige planen.

–Ingen har fått slappe av et sekund om bord her, men vi har fått uttelling for strevet, og det var en fantastisk følelse å gli forbi store båter på opptil 65 fot i løp av natten, forteller Keim. Han synes årets Færder var så bra som noen Færder kan få blitt, med skiftende vind og krevende seiling, men nydelig junikveld og en fantastisk sommermorgen på fjorden.

Når dette skrives ved 12-tiden lørdag, er "Hver gang" på vei hjem, og en tre hesters påhengsmotor har overtatt jobben med fremdriften.

 

SEIER: Her ved Gåsungene legges grunnlaget for seieren i klassen.
SEIER: Her ved Gåsungene legges grunnlaget for seieren i klassen.