Færderseilasen 2019

Skuffet over lav deltakelse

KNS´ generalsekretær er skuffet over deltakelsen i årets Færderseilas, men gleder seg over at interessen blant dem som tar Færder´n for turens skyld er økende.

Publisert Sist oppdatert

Deltakerantallet i Færderseilasen har stabiiser seg rundt 600 tallet og i år er det 590 påmeldte båter. Det er langt fra de gode tidene fra 1990 årene da der på det meste var mer enn 1100 båter i seilasen. Årets deltakerantall er det laveste på mange tiår og klart lavere enn det ledelsen i KNS hadde håpet på. Muligheten for å melde seg på nesten helt frem til start har ført til at mange har kommet til i siste øyeblikk etter å ha sjekket værmeldingen. Slik var det ifjor, men i år blir det ikke det beste Færderværet, og det kan ha vært avgjørende for at det ikke har vært en tilsvarende tilstrømming denne gang.

Ikke som forventet

KNS´ generalsekretær Aders Kristensen er skuffet over deltakerantallet i årets Færderseilas. Han hadde ventet større interesse i NOR Rating klassene, men gleder seg til gjengjeld over at etableringen av Tur/Glede klassen har vært en suksess. I år er det over hundre båter som tar turen til Tønsberg, nettopp for turens skyld.

Bedre resultatservice

Resultatservicen fra fjorårets seilas var ikke tilfredsstllende. Dette skyldes en blanding av teknisk og menneskelig svikt, mener Kristensen. I god tid før årets seilas, etter at man hadde fått kontroll på de tekniske utfrdringene, har man derfor plottet hele Færderseilasen fra i fjor på nytt, og lagt gode rutiner for rapporteringen i år.

Broen til leve med

I følge Anders Kristensen har deltakerne slått seg til ro med at broen mellom Tønsberg og Nøtterø åpnes kun en gang i timen. Nå gleder han seg til seilasen og til arrangementene i Tønsberg - Dette blir seilsportens 17. mai sier han.