Første film etter kjøp av Garcia.

Ser du hvilken drømmebåt dette er?

En solid bygget aluminumsbåt fra et anerkjent verft har vært forlatt på land i 15 år. Nå har det finske paret kjøpt båten og satt av noen uker til å få båten klar før de skal seile nordvestpassasjen.

Publisert

Juho Karhu har en en Youtube-kanal med navnet på Alluring Arctic Sailing. Karhu er seiler, går på ski og kitesurfer. Han har i løpet av Youtube-perioden blitt et par med Sohvi. Han har de to siste årene publisert filmer hvor mange av de viser seiling og skikjøring i fantastisk norsk natur. En av filmene er en vurdering ar de beste dieselvarmerne for båt, noe han fikk bruk for siden han overvintret i Norge. I det siste båtprosjektet var det ikke kulden, men varmen som var krevende.

Erfaren seiler i artiske strøk
Erfaren seiler i artiske strøk
Ombygging av skroggjennomføringer
Ombygging av skroggjennomføringer
Mye biomasse i lazybagen
Mye biomasse i lazybagen

Erfaren seiler i arktiske områder

Karhu var lenge på utkikk etter en aluminumsbåt siden han trives best i kalde strøk. Et kjøp ble gjort i Nederland, men det endte med mye tekniske problemer og båten ble solgt videre. Han tok deretter over som skipper på en aluminumsbåt som var forlatt i Tromsø av en fransk seiler. Dette var en ekspedisjonsbåt med mange spesielle tekniske løsninger. Denne båten disponerte Karhu og satte kursen mot Island i fjor sommer. Flere av filmene beskriver reparasjoner siden de også denne gangen hadde mye teknisk trøbbel. Dette inkluderte blant annet å bygge om roret og få stoppet vannlekkasjen langs rorakslingen. I en av episodene fra Island får de motortrøbbel og må tilkalle hjelp. Dette er likevel ikke skremt det finske paret fra båter med stort vedlikeholdsbehov, og de har kjøpt en Garcia Nouanni 43 i California. Båten har vært forlatt på land i 15 år, noe den bærer preg av.

15 år på land

Det finske paret har lagt ned en imponerende innsats i løpet av fire måneder. Paret har lagt ut noen Youtube-filmer underveis av ombyggingen. Filmene gir et interessant innblikk i statusen for en båt som har vært forlatt på land i 15 år, og hvordan gå løs på et slik rehabiliteringsprosjekt.

GAMMEL: Båten paret seilte til Island
GAMMEL: Båten paret seilte til Island
NY: Paret har gått løs på en forlatt Garcia aluminiumsbåt.
NY: Paret har gått løs på en forlatt Garcia aluminiumsbåt.
Utbedringer av elektrisk anlegg
Utbedringer av elektrisk anlegg