Mange vil støtte Are Wiigs soloseilas

Da det ble ble satt i gang en aksjon for å hjelpe solo­seileren Are Wiig med å utstyre båten han skal seile i Golden Globe, manglet det ikke på respons.

Publisert Sist oppdatert

Sponsorene står langt ifra i kø rundt Are Wiig, men entusiasmen rundt prosjektet hans, som dreier seg om å delta i jubileumsregattaen for verdens første soloseilas, Golden Globe Race, i 2018, er stor. Det er også givergleden, for allerede etter få dager fra det ble igangsatt en kronerulling på nettstedet spleis.no, hadde nærmere 30 000 kroner trillet inn til prosjektet hans. Støttespillerne er mange.

Pengene skal blant annet brukes til utstyr, og det er slett ikke noe nymotens utstyr. For regattaen skal foregå mest mulig autentisk, slik den opprinnelige regattaen i 1968 foregikk. Det betyr at Are Wiig trenger sekstant fremfor kartplotter, HF-radio fremfor satellittkommunikasjon, kamera og film i stedet for digitalkamera og for eksempel slepelogg for å måle fart og distanse. Og vil han høre på musikk, er det kassettspiller som gjelder.

Are Wiigs største sponsor og støtte er kona Idun, og de har solgt huset sitt for å finansiere regattaen, som starter 18. juni 2018. Deltagerlisten teller 30 seilere, og Are Wiig stiller til start i en spissgattet båt av typen OE 32, der OE står for Olle Endelin – konstruktøren. Alle deltagerne må stille i langkjølte båter på maksimum 36 fot.

Ares båt, som har navnet «Olleanna», er blitt rustet opp og forberedt for den tøffe soloseilasen rundt jorden, og i skrivende stund er Are Wiig alene ute på rekordseilas i høstmørket mellom Lindesnes og Nordkapp – en seilas som også teller som kvalifisering til Golden Globe Race.

Innsamlingsaksjonen pågår for fullt og det er fortsatt mulig å gi noen kroner til prosjektet «Are Sailing».