«Sailing the Farm»

FARVEL: Farvel Oslo og Norge!  Stor glede blant alle om bord. Etter mange utsettelser er skuta endelig underveis for full duk ut Oslofjorden!  Byggmesteren og skipperen Jonny Birkelund helt akter, styrer den tunge rorkulten med føttene og spiser en ...
FARVEL: Farvel Oslo og Norge! Stor glede blant alle om bord. Etter mange utsettelser er skuta endelig underveis for full duk ut Oslofjorden! Byggmesteren og skipperen Jonny Birkelund helt akter, styrer den tunge rorkulten med føttene og spiser en ...

Endelig av gårde

Etter over åtte års bygging og flere ukers utsettelser kastet aluminium-Colin Archeren, «Sailing the Farm», loss 2. august for sin lange jomfrutur til Antarktis og Kina.

Publisert Sist oppdatert

Mange langturseilere legger i dise dager ut på turen mot Kanariøyene og over Atlanteren til julefeiring i Karibia. Flere av dem er kanskje også selvbygd, men «Sailing the Farm» er en høyst original og virkelig sjelden fugl under norsk flagg.

Båten er tegnet av Colin Archer, som losskøyte. Men den er ikke bygd av eik, selv om skroget ved første øyekast ser ut som på en treskøyte. Båten er sveiset sammen av aluminium. Både skrog, dekk, to master og det meste av utstyret over dekk er håndlagd av amatører i aluminium.  

Båten er bygd på en låve på Toten. Låven står på en bondegård som byggherren og båtbyggeren, Jonny Birkelund, hadde anskaffet for prosjektet. På gården har de som har deltatt i byggeprosessen bodd og samarbeidet. Foruten båtbyggingen har de også dyrket poteter og mye annet til livets opphold. Belønningen er en mannskapsjobb på en eller flere etapper av den lange jomfruturen til havs.

Gode råd fra Johan Petersen

GODE RÅD: Johan Petersen kaster loss fra bryggen på Nesoddtangen kl. 14.17 - 2. august 2016. Han ga mannskapet gode råd på jomfruturen.
GODE RÅD: Johan Petersen kaster loss fra bryggen på Nesoddtangen kl. 14.17 - 2. august 2016. Han ga mannskapet gode råd på jomfruturen.
TIL KINA: «Sailing the farm» har lagt ut på sin første reise - til Kina.
TIL KINA: «Sailing the farm» har lagt ut på sin første reise - til Kina.