Colin Archer-en «Sailing the farm»

SJØKLAR: «Sailing the Farm» begynner å bli sjøklar og i slutten av juli legger skuta ut på langtur.
SJØKLAR: «Sailing the Farm» begynner å bli sjøklar og i slutten av juli legger skuta ut på langtur.

Endelig klar til start

Det er gått mange år fra Jonny Birkelund startet byggingen av sin Colin Archer seilskøyte i sitt selvbygde skur ved et småbruk på Toten. Men nå er aluminiumskøyta seilklar.

Publisert

– Nå er vi klare for å legge ut på første etappe på vår lange ferd mot syd, forteller Zeyang Lin, en av de ivrige blant mannskapet i «Sailing the farm».

Båtnavnet skriver seg fra gården på Toten der båten ble bygd, og der mannskapet har bodd og jobbet både på åkeren og i byggeteltet. Zeyang legger ut stadige rapporter på Facebook om fremdriften om bord. Båten har nå ligget noen måneder ved kai i Oslo der de siste arbeidene over og under dekk har gitt gode resultater.

– I slutten av juli kaster vi loss og legger kursen sydover, forteller Zeyang.

Første etappe går til England

– Det blir ikke noen kosetur, for Nordsjøen kan være barsk, selv om sommeren. Og båten er ny og uprøvd, så det blir sikkert mye hard jobbing før vi blir dus med gaffelriggen og alt er som det skal, fortsetter hun.

Invitasjon til mer mannskap

For første etappe som går fra Oslo til en havn i England inviteres noen nye medlemmer av mannskapet, fortrinnsvis seilere, gutter og jenter, med litt erfaring fra skøyteseilas og gaffelrigg.

Er dette noe for deg, så send noen ord til Zeyang.