Regattaen som ikke er regatta

I kveld starter Filtvet Shorthanded, en treningsrunde med 30 båter og 30 seilere.

Publisert Sist oppdatert
VIND: Det er lette vinde i natt i Ytre Oslofjord.

I år vil alle seile regatta, men det meste av regattaer er avlyst, eller begrenset. I dag skulle Skagen Race ha startet. Denne regattaen er flyttet til september. Det har skapt et hull på terminlisten som interesseorganisasjonen Shorthanded Sailing Norway har tatt initiativ til. De hevder at seilasen er en treningsrunde. Store sjanser for å bli smittet, eller å smitte, blir det i hvert fall ikke.

Rundt Tristein

Banen går fra Filtvet til Tristein og tilbake med start kl 21.00 i kveld. Om ingen båter er forbi Hollenderbåen kl 0900 torsdag morgen, blir løpet avkortet med runding Hollenderbåen, kommer det frem i seilingsbestemmelsene. Det er meldt lett vind.

I grenseland

Shorthanded Sailing Norway har fått blandete tilbakemeldinger om seilasen. De gikk ført ut med å arrangere dette helgen Færderseilasen vanligvis blir holdt. Det gjorde at KNS flyttet Færderseilasen fra annonsert tidspunkt i august, tilbake til ordinær helg, men i et nedjustert format. I går ble det kjent at det kun blir soloseiling i Færderseilasen, og bare 50 deltagere, for å holde seg innenfor retningslinjene fra Norges Seilforbund.

Filtvet Shorthanded er arrangert uten en formell arrangør. Det koster heller ikke noe å være med. Seilasen er kommunisert via Facebook.

RUNDING: Båtene skal rundt Tristein og Færder, om vinden holder.