NORGES SEILFORBUND

Helårsseiling øker i popularitet

En litt aparte idé som slo ned i NSFs turseilingsansvarlige, Jon Amtrup, er blitt en suksess. Ideen? Seile 100 nautiske mil hver måned – hele året.

Publisert Sist oppdatert

Ideen ble til Facebook-gruppen «100 nautiske klubben», som nå har godt over 100 medlemmer som inspirerer hverandre til å sette seil hver måned og tilbakelegge minst 100 n mil i løpet av denne måneden.

– Vi er ikke så strenge med å håndheve reglene slavisk, poenget er å få flere til å seile. Dessuten har man jo en god unnskyldning for å dra utpå når man er med på dette, sier Jon Amtrup, som registrerer at flere og flere seiler mer og mer hele året.

– Jo, mer du seiler, desto kortere virker distansene. 50 n mil i slengen er liksom ikke noe uoverstigelig mål for en tur lenger. Og jo mer man seiler, desto tryggere og sikrere blir man som sjømann/kvinne også. Og det er jo det som er noe av hensikten med dette.

– Som et synlig bevis på at du har til hensikt å seile dine 100 n mil i måneden, får du tilsendt flagget vårt, sier Jon Amtrup, som i talende stund den andre dagen i februar var om bord i båten sin i sol, frisk vind og noen minusgrader.

– Helt supert, sa han.

Kontakt [email protected] om du vil bli med!