Søk i arkivet

EXLEX: Slik ser båten Yrvind skal seile med ut.
EXLEX: Slik ser båten Yrvind skal seile med ut. Foto:
MINDRE FARLIG: Sven mener det er mindre farlig å seile i små båter enn i store båter.
MINDRE FARLIG: Sven mener det er mindre farlig å seile i små båter enn i store båter. Foto:
FRYKTLØS: 79 år gammle Yrvind er ikke redd for å dø alene på havet.
FRYKTLØS: 79 år gammle Yrvind er ikke redd for å dø alene på havet. Foto:

Krysser Sørishavet i 6 meter lang båt

Nå har svenske Sven Yrvind (79) kastet loss for å dra på sin neste lange reise. Svensken er kjent for å seile langt i små båter han har bygd selv og framstår som fryktløs.

Nå skal han seile med «Exlex» som er en 5,7 meter lang og 70 centimeter bred båt med to seil på til sammen 4 kvadratmeter. Båten har han laget selv og de fleste løsningene har han funnet på. Målet denne gangen er å seile fra Dingle i Irland til Dundin på New Zealand. Svensken har planlagt å bruke rundt 300 dager på reisen. Underveis skal han leve på müsli og sardiner.

Til svenske Aftonbladet sa 79-åringen:

– Hellre dö ensam än på långvården med massa jävla nålar och slangar inkopplade och en sådan här som mäter hjärnvågor och allting. Det är bättre att dö i gapet på en haj eller krocka med ett isberg eller så.

Så hvis det er noe han er redd for så er det på ingen måte døden, og det kan man ikke være hvis man skal seile igjennom Sørishavet i en 6 meter lang båt.

Yngling mener at små båter er tryggere fordi store båter er så dyre at det blir for dyrt å gjøre dem like trygge som små båter. Dette er jo noe som kan diskuteres, men diskusjonen med Sven Yrvind selv må vente. Han dro nemlig fra Irland den 30. mai og skal etter planen ikke gå i land før han er på New Zealand i mars 2019.

Du kan følge Exlex og Yrvind med deres tracker her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen