Langtur

PIRAT: Det skal mye til å ikke trives en sånn plass. Johannes er nettopp gått i land på Johnny Depps private øy i Bahamas.
PUB: Bevå er oppkalt etter en visstnok litt shady pub i Vågen i Stavanger, men overtroiske som vi er, beholdt vi navnet.
GLEDE: Erlend og Sigbjørn ervel fornøyde med en av sinebeste seildager på tur.
MEDVIND: På vei til Kristiansand på turens første etappe.
KARIBIA: Til ankers på en ubebodd holme i British Virgin Islands.
MEKK: De trodde de skulle komme på besøk og være med på seilferie, ja. Men Eivind S. Willmann (til venstre) og Johannes Loer ble visst pussepersonell i stedet den første delen av besøket.
SKIPPER: Kaptein Erlend på sin favorittplass, med god kontroll på båt og mannskap.
LENS: Vi dundrer av gårde for (halv)fulle seil!
MEDVIND: De fikk til og med brukt spinnakeren fra Antigua til BVI.
BLIKK: Noen dager er det stille selv midt ute på storhavet og da er Johannes raskt framme med hengekøya.
HJEMME: To verdenshavkryssere og en nordsjøkrysser, i midten, vel tilbake i gamlelandet på brygga i Mandal med skuta i bakgrunnen. Fra venstre Erlend S. Harbitz, Aksel Reiten og Johannes S.Bolstad.

En spontantur over Atlanterhavet

Erlend S. Harbitz og Johannes S. Bolstad viser at det er mulig å komme seg på langtur med mimimalt av planlegging og på trangt budsjett. Her deler de sine erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

– Kommer vi oss til Karibien med seilbåt på to skarve studentbudsjett, når det kun er en måned igjen til vi må være av gårde?

Jeg var litt skeptisk, men mest gira. Erlend hadde snappet opp min noe spøkefulle kommentar, om ikke noen ville være med på å reise til Sør-Amerika til høsten, på felleschatten med barndomsgjengen, og parerte med at vi jo kunne seile dit. Tidligere kun en fjern drøm, men nå var jeg og Erlend i full gang med å diskutere denne mye mer miljøvennlige og kulere – dog langsommere og dyrere – måten å ta seg over Atlanteren på. Det var våren 2017 og jeg gjorde ferdig en bachelorgrad i biologi på Svalbard, mens Erlend straks var ferdig utdannet sivilingeniør ved NTNU. Men det var ingen av oss som egentlig hadde lyst til å jobbe eller studere videre til høsten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER