Vertikal seiling

IS: Isøkser og stegjern gjør det mulig å klatre på bratt is uten å skli av. Kristian viser hvordan det gjøres.
FOR ANKER: Ankringsplass i Mistfjorden. Jolla går i skytteltrafikk med utstyr for dagens tokt.
MÅLET: Toppen er nådd, men fortsatt gjenstår gåturen ned til båten. Det å komme seg til topps er i beste fall et delmål; det viktigste målet i fjellet er alltid å komme trygt hjem igjen.
BRATT: Vi er i gang! I starten er kløften mest en bratt gåtur, men vertikal is lurer der fremme og klatretauet må snart opp av sekken.
KLATRING: Ruten vi valgte opp fjellet følger renneformasjonen midt i veggen. Her har det sannsynligvis aldri vært folk før oss.
SNØ: Vinterseiling på sitt beste.
DAGEN-DERPÅ-FROKOST: Det er viktig å fylle lagrene. Dieselkaminen trekker ikke strøm og brant kontinuerlig gjennom turen. Tross 10 blå utendørs var det varmt og tørt under dekk.

Et eventyr i nord

15 nautiske mil nord for Bodø finnes det natur best utforsket med seilbåt. Vennegjeng kombinerte vinterseiling og klatring.

Publisert Sist oppdatert

Vi skriver fredag niende mars. I Bodø havn ligger de fleste båtene trygt under en snødekt presenning og venter på sommeren. De få som drar ut på sjøen på denne årstiden skal stort sett fiske torsk. Vi står ensomme på brygga og laster utstyr som om vi skulle på ekspedisjon: Ski, klatreutstyr. Mat og drikke. Store kjeledresser for å holde varmen. Vi skal bare skal være borte en helg, men forbipasserende ser rart på oss og spør om vi skal på langtur.

Etter en ettermiddagsseilas nordover entrer vi Mistfjorden. Hit kommer man seg kun med båt og i hvert fall vinterstid kan det ikke være mange besøk.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER