Foredrag i Oslo

Jentene forteller om sine eventyr

I 2016 seilte tre jenter i to båter ut på verdenshavene. Nå forteller de om eventyrene sine.

Publisert Sist oppdatert

Det vakte en smule oppsikt og det skapte stor interesse da Oda Pedersen Taule dro på langtur alene i en eldre Jeanneau Rush 97 i 2016. Det samme skjedde da Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt mer eller mindre parallelt stakk til havs i sin Hallberg-Rassy 312. Facebook-sider, Instagram og blogger fikk mange følgere – ikke minst av jentenes jevngamle. De unge jentene viste mot, vei, pågangsmot og eventyrlyst – og de bød på seg selv i de sosiale mediene.

Skjebnen ville at Oda i båten «Snuppa» og jentene i «Fjerne farvann» møttes under veis.

På leting etter meningen

I sommer kom Oda hjem med en ny matros om bord.

– Hele dette prosjektet har vært så viktig for meg. Det har vært viktig å bevise for meg selv at jeg kan få til akkurat det jeg vil og følge drømmene jeg har satt meg, skriver hun på bloggen sin.

Emilie og Elise har lagt båten igjen i USA – og reist hjem til Norge.

– Å seile rundt jorden er ikke vårt eventyr. I hvert fall ikke nå, skriver de på sin blogg.

De skriver også:

– Målet med seileeventyret var å kjenne ekte glede igjen, det var lenge siden sist. Vi reiste ut på leting etter meningen med livet.

Foredrag i Oslo

Onsdag 11. oktober komme de tre jentene for å fortelle om sine opplevelser og erfaringer. Flyt Forlag har fått samlet de tre igjen, og det skjer i Skur 28 på Akershuskaia i Oslo.

– Det er allerede stor interesse på Facebook for denne kvelden. Ikke minst tror jeg det kommer mange unge langturseilere in spe, sier Anne Nygren i Flyt Forlag.

 

Redaksjonen i SEILmagasinet lagde videoreportasje av både  Oda Pedersen Taule og Emilie og Elise før de la ut på langtur.