Langtur:

«Beluga II» vel hjemme etter langtur

De unge langturseilerne ombord i X-43 «Beluga» har seilt Karibien tur-retur, og kommer hjem med seier i St. Marteen Heineken Regatta i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne gutta på «Beluga II» sprette champagnen på KNS. De har nemlig klart å navigere deres utlånte X-43 trygt hjem, etter å ha vært ute på tur i nærmere ett år. På bryggen sto en jublende gjeng bestående av venner, familie og bekjente som ønsket dem velkommen med norske flagg, blomster, bløtkake og bobler.

GIKK BRA: Etter å ha fått en skikkelig velkomst med Norske flagg, kake, blomster og bobler så sier gutta på «Beluga II» at turen stort sett har gått bra.
GIKK BRA: Etter å ha fått en skikkelig velkomst med norske flagg, kake, blomster og bobler så sier Henrik Haaland og Joachim Bergsbakk at turen stort sett har gått bra.

Tidligere har vi skrevet om «Beluga II» i artikkelen «Unge langturseilere du bør følge», og på det tidspunktet, mens de lå de værfast i A Coruña, ba vi dem om å sende inn noen ord om seg selv:

– Vi er en 20 år gammel guttegjeng på langtur med «Beluga II», en X-43 vi har fått låne. Målet er å seile til Karibien og å være hjemme igjen til Færderseilasen neste år. Henrik og Joachim har seilt sammen siden de vår små og tjenestegjorde sammen med Alfred i kystvakten. Albert har akkurat tatt fagbrev som tømrer og Enzo tar dette som et friår mellom studiene i Bergen.

«Nordmenn overalt»

De endte opp med å ikke rekke Færderseilasen, men allikevel så virker de godt fornøyd med turen. På bryggen prater vi med Henrik Haaland og Joachim Bergsbakk, og de kan fortelle om at turen på det store og hele har gått bra, med unntak av noen revnede seil.

Videre sier de at de i løpet av turen har møtt på flere norske, unge langturseilere, og ellers har de fått inntrykk av at det er mange nordmenn på langtur.

VELKOMMEN HJEM: De unge langturseilerne ble tatt godt imot på KNS.
VELKOMMEN HJEM: De unge langturseilerne ble tatt godt imot på KNS.
«MÅNESTRÅLE»: Mannskap fra «Månestråle» hadde også møtt opp for å ønske seilerne velkommen.
«MÅNESTRÅLE»: Mannskap fra «Månestråle», som var med «Beluga II» under Heineken Regatta, var også på plass.

Seier i St. Marteen

Haaland og Bergsbakk trekker frem seieren i St. Marteen Heineken Regatta som et av turens store høydepunkter. Under regattaen hadde de rekruttert mannskap fra «Månestråle», som vi også har skrevet om, og som seilte den samme ruten med en Hallberg Rassy Monsun 31. «Månestråle» var også på brygga for å ønske «Beluga II» velkommen.

– Og nå da, hva er planen videre, spør SEILmagasinet.

– Nei nå må vi jobbe, for dette ble dyrt. Også blir det å studere til høsten, flirer Haaland.

LANGTUR: X-43 «Beluga II» bærer preg av å ha vært på langtur.
LANGTUR: X-43 «Beluga II» bærer preg av å ha vært på tur i nærmere ett år.