LANGTUR: Mange drømmer om å dra på langtur og en april-weekend i Bergen byr på en mulighet for å få faglig påfyll.
LANGTUR: Mange drømmer om å dra på langtur og en april-weekend i Bergen byr på en mulighet for å få faglig påfyll.

ARC-seminar forflytter seg til Bergen

I mange år har World Cruising og KNS arrangert en langtur-camp. I år trekkes Bergens Seilforening inn i samarbeidet og campen avholdes der.

Publisert Sist oppdatert

– Dette har vi gjort for å trekke med mer av seil-Norge, så i år foregår det hele i Bergens Seilforenings lokaler i Kvitturspollen på Hjellestad 7. og 8. april, forteller Jan Fredrik Mack i turseilingskomiteen i KNS.

JAN FREDRIK MACK: Jan Fredrik Mack har selv seilt jorden rundt.
JAN FREDRIK MACK: Jan Fredrik Mack har selv seilt jorden rundt.

Han registrerer at interessen for langturseiling har økt betydelig rundt om i landet – og ikke bare er et Østland-fenomen. Selv har Mack seilt jorden rundt for en del år tilbake og formidlet mye av sin erfaring på Norges Seilforbund og SEILmagasinets langturside.

Ikke bare for ARC-seilere

– Seminaret retter seg ikke bare mot dem som planlegger å seil ARC. Det er åpent for alle. Det stiller en rekke erfarne foredragsholdere, og mange av dem fra Storbritannia.

Mack lister opp temaer som hvordan utruster du båten, hvilken kunnskap bør mannskapet ha og hva med sikkerheten? Programmet har også spesifikke punkter som tips og bruk av autopilot, seil og rigg for seiling på havet, førstehjelp, forsikring og satellittkommunikasjon.

– Dessuten representerer seminaret en fin mulighet for å møte andre med samme planer eller drømmer som du selv måtte ha. Og det kommer mange som allerede har vært på langtur, så her er det muligheter for å stille spørsmål, sier Jan Fredrik Mack.

KNS’ nettside byr på mer informasjon om seminaret.