Nordsjøen rundt på en uke

Går du med en drøm om å seile til fremmede kyster? I sommer leide vi båt i Stavanger og seilte over til Shetland og Fair Isle med to 11-åringer på mannskapslisten.

Publisert Sist oppdatert

Tåke

I løpet av hundevakta krysset vi Greenwich-meridianen (0 graders lengde), og fikk vinden imot. Jeg syntes jeg kjente lukten av land, men det skulle vise seg at det jeg luktet, var noen store fiskebåter under horisonten.

Vi så ikke Shetland før vi var kloss oppunder land på morgenkvisten. Tåken lå som en hvit graut over hele den grønne øya. Bare helt nede ved vannflaten var det sikt, og det første vi så av land, var mørke steinstrender noen hundre meter fra båten. Heldigvis hadde vi fortsatt strøm, og takket være kartplotter og mobiltelefoner kunne vi konstatere at vi var på vei inn forbi Bressay mot Lerwick. Etter hvert så vi også det legendariske fyret, som ble bygd av brødrene David og Thomas Stevenson etter at de først hadde takket nei til oppdraget, med begrunnelsen at det ville bli for farlig og for dyrt, og at en skipper som seilte i disse farvannene, uansett måtte betraktes som gal.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER