Langtur

En spontantur over Atlanterhavet

Erlend S. Harbitz og Johannes S. Bolstad viser at det er mulig å komme seg på langtur med mimimalt av planlegging og på trangt budsjett. Her deler de sine erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

– Kommer vi oss til Karibien med seilbåt på to skarve studentbudsjett, når det kun er en måned igjen til vi må være av gårde?

Jeg var litt skeptisk, men mest gira. Erlend hadde snappet opp min noe spøkefulle kommentar, om ikke noen ville være med på å reise til Sør-Amerika til høsten, på felleschatten med barndomsgjengen, og parerte med at vi jo kunne seile dit. Tidligere kun en fjern drøm, men nå var jeg og Erlend i full gang med å diskutere denne mye mer miljøvennlige og kulere – dog langsommere og dyrere – måten å ta seg over Atlanteren på. Det var våren 2017 og jeg gjorde ferdig en bachelorgrad i biologi på Svalbard, mens Erlend straks var ferdig utdannet sivilingeniør ved NTNU. Men det var ingen av oss som egentlig hadde lyst til å jobbe eller studere videre til høsten.

Jeg hadde jo for så vidt lenge hatt planer om å kjøpe meg seilbåt for å bruke den som hybel under masterstudier, og Erlend hadde jo seilt som skipper helt til Sverige i sin stefars båt. Så når først ideen om å seile til Karibien er sådd, var spillet i gang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS